Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

FETÖCÜ HÂKİMLER VE SAVCI TUTUKLANDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

FETÖ/PDY Terör Örgütü Mensubu Askerlerinin Darbe Girişiminden sonra tüm ülke teyakkuza geçerken, Diriliş için ülke bağırsaklarını temizlemeye başladı.
 
Türkiye genelinde başlatılan operasyonlar çerçevesinde Kırıkkale’de 5 Hakim ve 1 Savcı tutuklandı. FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu tespit edilen ve Darbe Girişimi tutsa sıkıyönetim mahkemelerinde hakim ve savcılık yaparak bir çok insanın kanına girecek 5 Hakim ve 1 Savcı HSYK tarafından görevden uzaklaştırıldıktan sonra, dün polis tarafından tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda dün gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen biri kadın 5 hâkim ve bir savcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Polis ekipleri terör örgütü bağlantısı tespit edilen 1’i kadın 5 hâkim ve 1 Savcının evlerinde arama yapılarak, bazı belgelere el konulduğu iddia edildi. Aynı zamanda terör örgütü üyelerinin araçlarında da adliye önünde arama yapıldığı öğrenildi.
HSYK GÖREVDEN EL ÇEKTİRMİŞTİ
Darbe girişiminin bastırılmasının ardından yargıya yönelik operasyon başlatıldı. HSYK’nın açığa aldığı 2 bin 745 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü üyeliği suçundan 140 Yargıtay, 48 Danıştay ve 5 HSYK üyesi hakkında gözaltı kararı almıştı.
Bu kararın ardından yüksek yargıdaki ilk gözaltılar Danıştayda yaşandı. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak için Danıştay üyelerini toplantıya çağırması üzerine Danıştay Genel Kurul Salonu’nda bulunan 10 Danıştay üyesi, hizmet binasına gelen polis ekipleri tarafından isimleri tek tek okunarak gözaltına alınmıştı.
Danıştay üyelerinin ardından, 11 Yargıtay ve 4 HSYK üyesinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan hakkında gözaltı kararı çıkarılan 140 Yargıtay üyesinden 11’inin, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 5 HSYK üyesinden 4’ünün gözaltına alındığı öğrenildi.
 
İKİ AYM ÜYESİNE GÖZALTI
Anayasa Mahkemesi Üyesi Alparslan Altan da gözaltına alındı. Altan’ın ardından Anayasa Mahkemesi Üyesi Erdal Tercan da gözaltına alınan isimler arasına girdi.
5 ÜYELİK DÜŞÜRÜLDÜ
HSYK Genel Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının gözaltı kararı doğrultusunda 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düşürülmesine karar vermişti.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x