Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

FETO’LU DOLANDIRICILIĞA POLİS ENGELİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Asayiş Şube Polisleri FETÖ’lü telefon dolandırıcılığına son anda el koydu.

 

Türkiye’de telefonla para ve kontör dolandırıcılığı yapanlar, geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle aradıkları kişiyi ikna etmeyi başarıyor. Dolandırıcılar, bilgisayar programı yardımıyla 155 Polis İmdat hattından arıyormuş izlenimi vererek, rastgele seçtikleri kişileri arıyorlar.

Kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını söylüyor. Kendisini emniyet amiri, polis, rütbeli asker, hakim veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, çeşitli vaatlerde bulunarak kişileri dolandırıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Kırıkkale’ dede emniyet müdürlüğüne 155 imdat hattına veya müracaatlarla 1 yılda yüzlerce ihbar yapılıyor. En çok dolandırılan kişilere olayın sıcak anındaki müdahalemizde bizim polis olduğumuza inanmıyor telefonla talimat aldığı kişi veya kişilere güven duyarak bizim yapacağımız müdahaleye dahi zorluk çıkarıldığına şahit oluyoruz. Bazen dolandırıcılık gerçekleşmeden olaya müdahale edebiliyoruz açıklamalarında bulunuyorlar.
Kırıkkale’de en son gerçekleşen telefon dolandırıcılığındaki yeni metot olarak  Fettullah Gülen terör örgütü FETO dolandırıcılığına   geçildi. Feto dolandırıcıları adı altındaki kişilerin dolandırıcılık olayına Kırıkkale polisi son anda müdahale etti.

“Dolandırıcılara 19 bin 250 lira kaptırmaya ramah kalmıştı ki  Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi polislerin titiz çalışması sonucu  Ahmet Ö. nün  parasının dolandırıcılara kaptırmasını önlendi.

Ahmet Ö. ye gelen bir telefon da kendisini Emniyetten  Müdürlüğünden aradığını  şu anda sizinle Cumhuriyet savcısını konuşacak deyip şebekenin ikinci şahsı  Cumhuriyet savcısı olduğunu  tanıtarak ve ismini söyleyerek  Ahmet Ö. ye “senin ev telefonun da şu mu diyerek başka yanlış Telefon numarası  söylemeleri sonucu, Ahmet Ö .  Gerçek olan ev telefonunu bildiriyor.

Şebeke konuşmaya devam ederken,  diğer şebeke ekibi şahsın evini arayıp evin hanımına ‘kocan la irtibat kurduk yanımızda Fetullah terör örgütüne bulaşmış  deyip eşinden Ahmet Ö. ye çok yönlü tüm bilgileri alıyorlar ve de olayı da hiçbir kimseye anlatmamasını konusunda eşine talimatlar verip,  o anda da Telekonferans sistemi ile eşiyle görüştürüyorlar. Olaya daha da ciddiyet kazandırıp  eşinin korkusunu şahsa yansıttırıyorlar.

Eşi de aman bu beladan kurtul ne derlerse uygula sözleri üzerine Şebeke Ahmet Ö.ye ne kadar parasının olduğu sorduklarında tüm parasının meblağsı  bilgilerini alıyorlar.  Bunun üzerine bu paranı acil  PTT bankomatı kanalıyla şu hesaba yatır ki bizde senin bu hesabına girecek Feto örgütünü yakalayalım talimatlarını veriyorlar.

Ahmet Ö. Kırıkkale merkez PTT bankomatına giderek bir bayan adına olan hesaba önce 15.bin lira yatırıyor. İkinci işleme olarak 4250 lira yatırırken heyecanlı halı ve panikliliğini fark eden Asayiş sivil polisi  Ahmet Ö. nün   telefon dolandırıcılığına kurban gideceğini bildirmesi üzerine son yatıracağı parayı havale etmeye ramah kala engelliyor. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şub esi polisleri bir önce yatırılan 15 bin liraya da acil  bloke koyduruyor.

Polisin bu başarısı bir vatandaşı daha telefon dolandırıcılığından kurtarıyor. Asayiş Şubesinde ifade veren Ahmet Ö. olaylara akıl erdiremediğini nasıl bu hataya düştüğüne inanamadığı, eşinden de gelen telefonda korkmasından da etkilendiğini belirtirken Kırıkkale Asayiş şubesi polislerine teşekkür etti. Haberci olarak ta  bizden de  bir isteği oldu  ‘’aman beni haber yapın ki  benden başkaları da  bu hatalara düşmesin’’ açıklamalarında bulundu.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x