Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

FETÖ/PDY davaları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

FETÖ/PDY davaları

Kırıkkale’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 7’si tutuklu, 11’i firari 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

 

SEGBİS ARACILIĞIYLA

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan H.B.T. ve M.S.A. Çorum’dan, F.S. Kırşehir’den, L.Y. Sincan’dan, Y.K. ise Kütahya’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer 18 sanık ile avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan H.E. ve Z.Y.K. mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı. Duruşmada, “FETÖ/PDY’ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

 

“LANET ETSİN”

Tutuklu sanıklardan Y.K, savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, hiçbir terör örgütüyle bağının olmadığını iddia etti. Bir dönem FETÖ’nün dershanesinde 5 ay çalıştığını anlatan Y.K, “O dönemde bir iki defa sohbete katıldım. 17-25 Aralık sürecinden sonra ayrıldım ve sonrasında FETÖ’yle bir bağım olmadı. Daha sonra ücretli öğretmenlik yaptım. FETÖ adına hiçbir faaliyette bulunmadım. Onlar adına çalışmadım. Eğer benim bu örgütle bir ilgim varsa Allah bana da lanet etsin.” diye konuştu.

 

5 SANIĞIN DOSYASINA AYIRMA KARARI

Tutuklu sanıklardan L.Y. ise tanık beyanlarının iftiradan ibaret olduğunu ileri sürerek, ilkokul mezunu olduğunu ve örgüt yöneticisi olmasının mümkün olmayacağını savundu. Diğer tutuklu sanıklardan H.B.T. da örgüt yöneticisi olmadığını öne sürerek, aleyhinde herhangi bir delilin olmadığını ve ByLock kullanmadığını iddia etti. Sanık avukatlarının savunmalarını da alan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan D.K’nin tutuklanmasına ve diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sanıklardan 5’inin dosyasının ayrılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Aralık’a erteledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x