Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

FETÖ/PDY operasyonları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale ve Yozgat merkezli “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda gözaltına alınan kişilerin sayısı Kırıkkale’de 8’e çıkarken, Yozgat’ta ise 6 kişiden 4’ü tutuklandı.

 

KIRIKKALE MERKEZLİ

Kırıkkale merkezli 3 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 8 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince dün başlatılan operasyon kapsamında H.G, Konya’da gözaltına alındı. Böylece operasyonda gözaltına alınanların sayısı 8’e çıktı. Gözaltındaki 8 zanlı, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden emniyet müdürlüğüne götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve örgütün eski Kırıkkale “il abisi” olduğu ileri sürülen M.M. ile bir zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. Dün, Kırıkkale, Ankara ve Konya’da bazı adreslere yönelik operasyonda, Kırıkkale Valiliği ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan kamu görevlileri M.K, A.Ö. ve B.Ö. ile M.Ş, M.Y. ve E.G. Kırıkkale’de, M.V. ise Ankara’da “örgüte üye olma, haksız kazanç ve himmet adı altında para aktarma ve resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

 

YOZGAT MERKEZLİ

Yozgat merkezli 4 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 kişiden 4’ü, cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine tutuklandı.  Yozgat merkezli operasyonda gözaltına alınan O.K, N.Ö, Y.Ş, S.G, M.B. ve S.C’nin  çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla salıverilmesine cumhuriyet savcısı itiraz etti.  Savcılığın itirazı üzere tekrar mahkemeye getirilen FETÖ/PDY ile bağlantılı özel okulun müdürü O.K, okulun muhasebecisi M.B, okulun bağlı olduğu şirketin yöneticisi S.G. ile dershane müdürü Y.Ş. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce hakkında yakalama kararı verilen C.Ş. de savcılık işlemlerinin ardından salıverildi. Yurt dışına kaçtığı ve Yozgat ”il imamı” olduğu belirtilen D.S. ile haklarında gözaltı kararı verilen 6 zanlının ise yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Yozgat merkezli Ankara, Kırıkkale ve Çorum’da başlatılan operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 14 zanlıdan gözaltına alınan 6’sı, dün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x