Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Fırıncılara tuz uyarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, fırıncılara ekmekteki tuz oranı hakkında uyarılarda bulundu.
Önemli uyarı
Kırbaş  şu açıklamaları yaptı; “Ekmek Tebliğ kapsamında ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler ağırlıkça  – % 3, +% 8” tolerans değeri ile üretilir. Ancak ağırlık kontrolü amacı ile yapılan resmi denetimlerde, alınan numunelerin ortalama ağırlığı, denetime konu olan ürünün bu Tebliğ kapsamında üretimine izin verilen ağırlığından en fazla % 2 kadar eksik olabilir Ekmek, Ekmek Çeşitleri ve Diğer Ekmek Çeşitlerinin Kimyasal Özelliklerinde yapılan değişiklikle rutubet  (m/m) en çok; ekmekte % 38, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ve mısırlı ekmekte % 42, çavdarlı, kepekli ve yulaflı ekmekte % 43 olacaktır.
Cezaya maruz kalınmamalı
Değerli İşetmelerimiz belirtilen ve daha önce duyurulan bilgiler ışığında İl Gıda Tarım ve Havyancılık Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde işetmelerden alınan numunelerde tuz ve ağırlık oranlarına ekmek tebliğinde belirtilen şekilde dikkat edilmesi ve hassasiyet gösterilmesi gerekmekte olup halk sağlığı acısından önemli olan kriterlerde ekmek üretimin gerçekleşmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi bakımından önemlidir. Son zamanlarda Ekmek Tebliğinde belirtilen tuz oranlarına dikkat edilmediğinden ağır parasal cezalarla karşı karşıya gelindiği görülmektedir. Bu hususa esnafımızın azami özeni göstererek daha sağlıklı ve güvenli ekmek üretmeleri herhangi bir cezai müeyyide maruz kalmamalıdırlar”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu