Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

“G20’nin liderliğini yapıyoruz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, iktidarı aldıkları dönemde Türkiye’nin ekonomik büyüklük açısından 26. sırada olduğunu anımsatarak, “Şu anda 16. sıradayız ve onun için G20’nin içindeyiz ama daha ötesi işte bu yıl G20’nin liderliğini yapıyoruz” dedi.

 

“İLLERİ VE İLÇELERİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ”

Atalay, Aşıkpaşa Spor Salonu’nda organize edilen Ak Parti Kırşehir İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Kırşehir’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Kırşehir benim ilçeme çok yakın, köyüme daha da yakın. Biz, Keskinliler yarı Ankaralı, yarı Kırşehirli oluruz. Kendimi de Kırşehirli olarak burada görüyorum” diye konuştu. Türkiye’nin her köşesinde Ak Parti kongreleri yapıldığını, ilçe kongrelerinin büyük oranda tamamlandığını ifade eden Atalay, “İl kongrelerimizi de inşallah 15 Şubat’ta bitireceğiz. Kar, kış demiyoruz, hepimiz, Türkiye’nin her yerindeyiz. Her kongremize mutlaka bakanlarımız, genel merkezden yöneticilerimiz, milletvekillerimiz katılıyor ve hiçbir zaman o illerimizi ve ilçelerimizi yalnız bırakmıyoruz” dedi.

 

“BÜTÜN MİLLETİMİZİN PARTİSİ”

Atalay, Ak Parti’nin Türkiye’nin her yerinde olduğunu vurgulayarak, “Biz, bir bölgenin partisi değiliz. Biz, bütün Türkiye’nin partisiyiz. Bizim teşkilatımızın olmadığı bir il, ilçe, belde söz konusu değil. Ak Parti, böyle bir parti. Diğer partiler ya belli coğrafyanın veya belli etnik grupların veya belli kesimlerin partisi. Ak Parti, bütün Türkiye’nin partisi, bütün milletimizin partisi. Dolayısıyla da Türkiye’nin bütün sathı bizim mekanımız ve biz her yere gidiyoruz, her yerde kongrelerimizi yürütüyoruz. Tam bir Türkiye partisiyiz ve ona da hamdediyoruz. Allah hepimize nasip etti ve Türkiye’nin her ilinden, ilçesinden, beldesinden ve köyünden oy alıyor, destek alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“AK PARTİLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

AK Partili olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Atalay, şöyle devam etti:”Ben kendi payıma bunu her kongrede söylerim, Rabbim, bana AK Parti içinde bir rol nasip ettiği için hep şükrediyorum çünkü bu kutlu hareket, kutlu misyon çok özel bir parti. Bir partinin ötesinde bir dava, bir büyük hareket, bir ideal ve Ak Parti, Türkiye’yi değiştirdi. Ak Parti, Türkiye’yi büyüttü. AK Parti, Türkiye’yi dünya ülkeleri içinde yarışır hale getirdi. Ak Parti, bütün ülkemizi inşa etti. Ak Parti, döneminde Türkiye hamdolsun büyüdü ama sadece bu kalkınma, büyüme değil.”

 

“SİYASETİN ÜZERİNDE VESAYET VARDI”

Atalay, Ak Parti döneminde Türkiye’de üç önemli değişim yaşandığını dile getirerek, şunları söyledi: “Bir, Türkiye’de demokrasi de vesayet sistemini kaldırdı. Bunu yapan biziz, bunu yapan sizsiniz AK Partililer. Türkiye’de siyasetin üzerinde sürekli bir vesayet vardı. Vesayet ne? Vesayet şu, milletimiz sandığa gidiyordu doğru, bir genel seçim var, milletvekillerini de seçiyordu Meclis’e de gönderiyordu ve Meclis’te çoğunluğu olan partiler ya tek başına ya koalisyon bir hükümet kuruyordu ama onların üzerinde daima bir kontrol edenler vardı. Eğer çizginin dışına çıkarlarsa onlara diyorlardı ki ‘siz bir kenara çekilin, siz yanlış yapıyorsunuz ülkeyi biz yöneteceğiz’, vesayet bu. Demokrasinin üzerinde seçimin ötesinde, millet idaresinin üstünde denetleyen mekanizmalar vardı. İlk defa Ak Parti 2002’den itibaren büyük mücadele verdi. Ak Parti içinde aynı vesayet mekanizmalarını yürütmek istediler hatta Meclis’te 360’ın üzerinde milletvekili olan tek başına iktidar olan partimize kapatma davası bile açtılar. Bugünlere kolay gelinmedi ama hamdolsun bugün artık demokrasinin üzerinde bir vesayet mekanizması yok.”

 

“HEP ÖNCE İNSAN DEDİK”

Beşir Atalay, ikinci önemli değişimi şu sözlerle anlattı: “Bizim Ak Parti’nin en önemli yaptıklarından birisi, Türkiye’yi yasaklardan, tabulardan, korkulardan kurtarmaktır. Türkiye, yasaklar ülkesiydi. Türkiye, korkular ülkesiydi. Türkiye’de devletin her kesimle ayrı bir sorunu vardı. Hiçbir kesim devletten memnun değildi. Hiçbir kesim devlete tam güvenmiyordu. Ben de güvenmiyordum çünkü hepimize devletin yaptığı haksızlıklar vardı. Kimi istediği kıyafeti giyinemiyordu, kimi ana dilini konuşamıyordu, kimi istediği gibi ibadetini yapamıyordu. AK Parti biliyorsunuz geldiği günden itibaren Türkiye’de yasakları kaldırmak, tabuları kaldırmak ve özgürlükleri artırmak için büyük bir mücadele vermiştir. Ak Parti dönemi özgürlükler mücadelesidir, bunu rahatça söyleyin. Ak Parti dönemi insan hakları mücadelesidir çünkü biz daha gelirken, partimizi kurarken ne dedik hep, ‘önce insan’ dedik.

 

“PARTİ PROGRAMIMIZI İYİ OKUMAK LAZIM”

O yazan heyetin içinde bulunanlardan birisi olarak ifade ediyorum; parti programımızı iyi okumak lazım, bugünkü söylediklerimizin hepsini biz o gün söyledik. 2001’de partimizi kurarken o programa yazdık ve bugün yaptıklarımızın hepsi o gün programımızda yazdıklarımızdır. Orada ne dedik, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik. Bu, Osmanlı ecdadımızdan miras bir sözdür. İmparatorluğun kurucusu, imparatorluğa ismini veren Osman Bey’in hem şeyhi hem de kayınpederi, daha yeni genç bir bey olduğu zaman ona, ‘evladım, insanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı memnun et ki devlet yücelsin’ diyor. Biz onların mirasçısıyız ve biz onu rehber edindik.”

 

“AK PARTİ, DEVLETLE VATANDAŞI BARIŞTIRDI”

“Önce insan iyi yaşayacak, insan mutlu olacak, insan özgür olacak ve insanın hayat standardını yükselteceğiz ve hamdolsun o yasakların hepsi kalktı” ifadesini kullanan Atalay, “Ne acılar çekildi ama… Daha 28 Şubat çok yakın. Ben de onların mağduruyum. O zaman rektördüm Kırıkkale Üniversitesi’nde, görevden almışlardı. En önemli sebebi de şuydu; başörtülü öğrencilere üniversitemde izin veriyorum ve başörtülü öğretim üyelerim var, onun için beni görevden aldılar ama ne yaptık. Biz, bir demokrasi mücadelesi verdik. O ‘şiir okudu’ diye cezaevine konan ve belediye başkanlığından indirilen genel başkanımızın başkanlığında bütün o acıları çekenler büyük bir demokrasi mücadelesi verdik ve bugün o üniversitelerde isteyen başını örtüyor dersine öyle gidiyor, isteyen başını örtüyor derslerini öyle veriyor, profesörler var, Hocalar var. O hale geldi. Kimse korkmuyor ve insanların devlete güveni de artıyor” diye konuştu.

 

“GÜÇLÜ DEVLET, GÜÇLÜ MİLLET”

Atalay, Ak Parti’nin devletle vatandaşı barıştırdığını belirterek, “Vatandaşın tekrar devlete güvenini sağlamıştır ve devlet vatandaş bütünlüğünü artırmıştır. Bu, büyük bir hizmettir. Devlet vatandaş bütünlüğü olmayan yerde, güçlü devlet de olmaz güçlü millet de olmaz. Hamdolsun şimdi hem güçlü devletimiz var hem güçlü milletimiz var” dedi. Ak Parti’nin 12 yılda yaptığı en önemli üçüncü değişimin ise vatandaşın hayat standardını yükseltmek olduğuna işaret eden Atalay, her alanda hayat standardının yükseldiğinin görüleceğini söyledi.

 

“TÜRKİYE’Yİ BİZ GELİŞTİRİYORUZ”

Atalay, bireyin öz güven kazandığını da dile getirerek, şöyle devam etti:”Benim iş adamım diyor ki ‘ben de yaparım.’ Eskiden, ‘ben yaparım’ diyemiyordu. Bugün müteahhitlikte dünyada ikinciyiz. Birinci Çin, ikincisi Türkiye. Yani inşaatları yapıyorlar ya altyapılar, limanlar, demiryolları, karayolları vesaire… Türk müteahhitleri dünyanın her yerinde diğer ülkelerle yarışıyor, Çin’le yarışıyor, o öz güven geldi. Dünyanın her ülkesinde benim iş adamım gidip ihracat yapıyor. Hamdolsun Ak Parti, Türkiye’yi bir yerden çok daha önemli yüksek bir yere getirdi. Ekonomik krizler yaşayan, iç kavgaların olduğu, insanların kendisini özgür hissetmediği bir Türkiye’den bugün hayatını daha iyi yaşayan, daha rahat yaşayan, geleceğine daha güvenle bakan ve istediği gibi düşünen, istediği gibi inancını yaşayan bir Türkiye haline getirdik. Onun için AK Partili olmak çok önemli. Bütün bunları Ak Parti yaptı, bütün bunları siz yaptınız. Benimle sizin farkınız yok. Ben bakan olarak o kabinede 12 yıl görev yaptım, siz, kuruluşundan bu yana teşkilatlarda bu görevi yaptınız. Siz olmazsanız ben, ben olmazsam siz bu görev hizmet yürümezdi. Böyle bir partinin, böyle bir kutlu hareketin mensubusunuz siz. Bunu içinize sindirin, bununla gurur, onur duyun ve Rabbimize hamdedelim, Türkiye’yi biz geliştiriyoruz, Türkiye’yi biz güçlendiriyoruz.”

 

“TÜRKİYE BUNLARIN İÇİNDE”

Ak Parti’de hayatının en mutlu günlerini yaşadığını anlatan Atalay, “Türkiye’ye hizmet ediyorum, siz de öyle. Türkiye’de biz, bir sessiz devrim yaptık, bunu tarih yazacak. Türkiye’yi o çok zor günlerden bakın bugün, G20 diye bir dünyadaki zengin ülkelerin oluşturduğu platform var biliyorsunuz. Dünyanın nüfusunun 3’te 2’si bu ülkelerde yaşıyor, bunlar aslında 19 ülke bir de Avrupa Birliği ama dünyanın ekonomik değerinin yüzde 85’i bu ülkelere ait. Amerika’sından Rusya’sına, Çin’ine, Hindistan’ına Japonyas’ına… İşte Türkiye bunların içinde” dedi.

 

 

“16’NCI SIRADAYIZ”

Atalay, iktidarı aldıkları dönemde Türkiye’nin ekonomik büyüklük açısından 26. sırada olduğunu anımsatarak, “Şu anda 16. sıradayız ve onun için G20’nin içindeyiz ama daha ötesi işte bu yıl G20’nin liderliğini yapıyoruz. Değerli kardeşim, değerli Başbakanımız Ahmet Bey gitti, Avustralya’dan dönem başkanlığını devraldı geldi ve bu yıl Türkiye’de birçok toplantı yapılacak, başladı aslında, devam ediyor ama gelecek Kasım ayında G20’nin zirvesi, Türkiye’de olacak ve Türkiye, bir yıl boyunca G20’de liderlik yapacak. Bu, çok önemli. Biz bugünlere geldik hamdolsun ve dünyanın neresine gidersek gidelim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzdan hep memnun oluyoruz, her yerde başımız dik” diye konuştu.

 

“BİZİM SEÇİM KAMPANYAMIZ ÇOK ÜNLÜDÜR”

Seçim takviminin başladığını belirten Atalay, şunları söyledi:”Kamu görevlileri için istifa süresi yayınlandı, 10 Şubat ve şu günlerde Yüksek Seçim Kurulu da seçim takvimini yayınlayacak. Biz biliyoruz aslında onu, 10 Nisan, aday listelerinin kesinleşmesi tarihidir. Biz de Genel Merkezimizde seçim çalışmalarını harıl harıl yürütüyoruz. Bir yandan seçim beyannamesi, bir yandan seçim şarkıları, bir yandan bilboard ilan hazırlıkları inşallah AK Parti, çok büyük bir seçim kampanyası yürüyecek. Biliyorsunuz Ak Parti’nin seçim kampanyaları çok ünlüdür, dünyayla yarışır. Birçok ülkeden kampanyamızla ilgili destek veya bilgi istemek için bize gelenler olmuştur. Bizim seçim kampanyamız çok ünlüdür. Yine öyle çok sağlam, çok güçlü kampanya yürüteceğiz. Kongrelerde yenilenen arkadaşlarımızla, Türkiye’nin her köşesinde taze bir enerjiyle seçim meydanlarında olacağız. Bu, büyük bir seçim ve Ak Parti, bu seçimde gerçekten çok iddialı olacak. Onun için yeni seçilecek arkadaşlara da çok iş düşüyor, evet biz Türkiye’de çok şey yaptık ama daha çok yapılacak iş var.”

 

“BİZ FİKİR PARTİSİYİZ”

Atalay, Türkiye’nin 2023 hedefleri bulunduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:”Biz, öyle konjonktürel siyaset yapmıyoruz, günübirlik değil ve bizim mutfağımız iyi çalışır. Biz, bir düşünce partisiyiz, fikir partisiyiz, proje partisiyiz, hizmet partisiyiz ve bizim seçim beyannamelerimiz öyle laf olsun diye hazırlanmaz. Türkiye’nin bütün meselelerini ortaya koyan ve onlara hangi çözümleri getireceğiz onları da orada ifade ederiz. İşte 2012 yılında büyük kongremizde yayınladığımız 2023 vizyonumuz var, o hedefler üzerindeyiz. Dolayısıyla Ak Parti, inşallah ülkemizde çok şey yapacak. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü 2023 ve o gün Türkiye çok daha farklı bir ülke olacak ve bunu Ak Parti yapacak, bunu siz yapacaksınız, biz yapacağız.”

 

“ŞİDDETİN VE TERÖRÜN BİZİM YANIMIZDA YERİ YOKTUR”

“AK Parti’ninki bir demokrasi mücadelesidir” ifadesini kullanan Atalay, şunları kaydetti:”Siyaset yaptık biz. Hepimiz haksızlıklara uğrayarak geldik. Türkiye’de pek çok haksızlığa uğrayan oldu, 28 Şubat’ta ne zulümler yapıldı, onbinlerce kızımız okullarını bıraktı, travmalar yaşandı ama bizde terör yoktur, şiddet yoktur. Bizim mücadelemiz, Ak Parti’nin mücadelesi, demokrasi mücadelesi ve hukuk mücadelesidir. Haklarımızı siyasetin içinde aldık, biz siyaset içinde mücadele ettik. Asla şiddetin ve terörün bizim yanımızda, bizim hareketimizde yeri yoktur. İslam’da da yeri yoktur kardeşlerim. Bugünlerde dünya bir olay yaşıyor. Bugün Başbakanımız da gitti, Paris’te büyük yürüyüş var. Biz de Paris’te o dergiye yapılan saldırıyı Kırşehir’den ve Ahi Evran şehrinden kınıyoruz. Şiddetle, terörle hiçbir hak elde edilemez ve Ak Parti olarak özellikle biz hep şiddete ve teröre karşı olduk. Hatta şunu da söyleyebilirim Türkiye’de radikalleşmenin önünde, şiddete yönelmenin önünde en büyük engel Ak Parti olmuştur çünkü Ak Parti, şiddetsiz, siyasetle bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu sağlamıştır. Bir siyasi mücadeleyle sağlamıştır. Eğer bunlar olmasaydı Türkiye’nin geleceğinde de farklı kesimlerden de şiddet olabilirdi.”

 

“AK PARTİ HUKUKUN PARTİSİDİR”

Atalay, sosyal bilimci olduğunu belirterek, “Şuna çok inanıyorum; AK Parti, mağdurun partisidir. AK Parti, hakkın, hukukun partisidir ve hukuk yoluyla insanların hakkını, hukukunu almıştır. Duruşmasına gidemeyen başörtülü avukat kardeşimin hakkını hukuk yoluyla almıştır. Dairesine gidip başörtülü çalışamayanın hakkını, hukukunu hukuk yoluyla almıştır, siyaset yoluyla almıştır ve bizim yolumuz budur. Biz, şiddetin hiçbir fayda getirmediğini, getirmeyeceğini, aksine şiddetin ve bu terör olaylarının İslam’a ve Müslamanlara büyük zarar verdiğini söylüyoruz” diye konuştu. İslamı terörle yan yana getirenlerin bunun vebalinden kurtulamayacağını belirten Atalay, “Barış dinini, selam dinini şiddetle bir araya kimse getiremez, asla. Bunları yaparlar, İslam kimliğiyle yapanlar, dünyada İslam’a büyük zarar vermişlerdir” dedi.

 

“HEPİMİZ ET VE TIRNAĞIZ”

Atalay, şunları söyledi:”İslam aleyhtarı bütün gelişmeler bunlar yüzünden olmuştur. Oralarda hatalar yok mudur? Vardır. O dünyalarda farklı gelişmeler, yanlışlar yok mudur, tahrik eden yanlışlar ama her ne olursa olsun Müslümanlar hakkını demokrasi içinde, düşünce ve fikir içinde ararlar ve alırlar, asla şiddete başvurmazlar. Ben bu tür terör olaylarının Müslamanlar tarafından asla tasvip edilmediğini, edilmeyeceğini ve bunlara tevessül edenlerin İslama ve Müslamanlara dünyada büyük zarar verdiğini tekrar ifade etmek istiyorum.”  Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Atalay, “Biz hep beraberiz. Büyük bir davanın kutlu bir yolun yolcularıyız. Hepimiz et ve tırnağız. Hepinizi çok seviyoruz. Allah’a emanet olun. İnşallah hızlı seçime doğru seferber olacağız” dedi.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu