Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSulakyurt

GATA’YA KIRIKKALELİ KOMUTAN

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından öne çekilen YAŞ toplantılarından kararlar çıkmaya başladı. GATA Komutanlığına Kırıkkaleli hemşerimiz Tüm Amiral Hayati Bilgiç atandı.
YAŞ çerçevesinde 167 amiral ve generalin atamaları yapıldı. Milli Savunma Bakanı Işık tarafından yapılan atamalar çerçevesinde GATA Komutanlığına Kırıkkale Sulakyurt nüfusuna kayıtlı Tüm Amiral Hayati Bilgiç atandı.
Tüm Amiral Hayati Bilgiç 1954 yılında Kırıkkale’de dünyaya gelen Prof.Tbp.Tümamiral Hayati BİLGİÇ, ilk, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. 1973 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girerek 1979 yılında bu fakülteden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında başladığı ihtisasını 1984 yılında tamamlayarak Göğüs Hastalıkları Uzmanı ünvanını aldı.
1984-1985 yılları arasında Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak Gümüşsuyu Asker Hastanesinde görev yapan Prof.Tbp.Tümamiral Hayati BİLGİÇ, 1985-1986 yılları arasında ise Sağlık Bakanlığı Verem Savaş Daire Başkanlığı ile birlikte Tedavi Hizmetleri (Hastaneler) Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 1987 yılında ise Göğüs Hastalıkları uzmanı olarak İstanbul Çamlıca Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görev yapmıştır.
Prof.Tbp.Tümamiral Hayati BİLGİÇ, Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Askeri Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında açılan Yardımcı Doçentlik sınavını kazanarak 1988 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki görevine başlamıştır.
1990 yılında Doçent, 1997 yılında Profesör olan Prof.Tbp.Tümamiral Hayati BİLGİÇ’in 25 adet kitap bölüm yazarlığı, editörlük ve editör yardımcılığı yanı sıra uluslararası 48 adet makalesi ve 86 adet bildirisi, ulusal olarak ise 188 adet bildirisi ve 113 adet yayını bulunmaktadır.
Prof.Tbp.Tümamiral Hayati BİLGİÇ, NATO’da 1993-1999 yılları arasında COMEDS MPMWG (COMEDS Working Group on Military Preventive Medicine = COMEDS Askeri Koruyucu Hekimlik Çalışma Grubu) üyeliğinde 6 yıl süreyle görev yapmıştır.
13 yıl süre ile GATA Bilimsel Kurul Üyeliği ve Başkanlığı, 10 yılı aşkın süre ile Gelişim Projeleri Üyeliği ve Başkanlığı yapan Prof.Tbp.Tümamiral Hayati BİLGİÇ, GATA Erasmus Koordinatörlüğü görevini de yürütmüştür.
Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlilik Kurulu (BOARD) üyeliğini, 2000 yılından itibaren sürdüren Prof.Tbp.Tümamiral Hayati BİLGİÇ, 2007-2011 yılları arasında Başkan Yardımcılığını, 2011-2015 yılları arasında ise BOARD Başkanlığını yapmıştır. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma Sistemi (TUKMOS)’da 2010-2014 yılları arasında, TUKMOS yürütücüsü, 2014 yılından sonrada TUKMOS üyeliğini sürdürmektedir.
1997-2006 yılları arasında 9 yıl süre ile GATF Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı olan Prof.Tbp.Tümamiral Hayati BİLGİÇ, 2008 yılından itibaren GATF Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulunmuş, 2013 yılından 2014 yılına kadar GATF Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığıyla birlikte Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini de sürdürmüştür. 14 Ağustos 2014 tarihinden itibaren GATA Komutan Bilimsel Yardımcılığı, GATF Dekanlığı ve Eğitim Hastanesi Baştabipliği görevine devam ederken yeni atamalar çerçevesinde GATA Komutanlığına getirildi.
İngilizce ve Almanca bilen Prof. Tbp. Tümamiral Hayati BİLGİÇ evli ve 2 çocuk babasıdır.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x