Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

  Genç Çiftçi Projelerinin Destekleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından genç çiftçilerin desteklenmesi programı hakkında bilgi verildi.
1193 BAŞVURUDAN 130’U DESTEKLENDİ
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz “Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin 16.02.2016 Tarih ve 2016/8540 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde İlimize ayrılan bütçe doğrultusunda başvurusu onaylanan 1193 başvurudan  130 proje desteklenmiştir. Toplam 10 adet Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği başvurusu olup 6 tanesi (3 Merkez, 3 Yahşihan) destek kapsamına girmiştir.” İfadelerini kullandı.
GENÇ İŞ GÜCÜ ÜRETİME YÖNELMELİ
Yılmaz yaptığı açıklamada genç iş gücünün üretime yönelmesi gerektiğini belirterek “İlimizde örtü altı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması; kırsal alanda atıl olan genç iş gücünü üretime yönlendirmek açısında çok önemlidir. İlimiz iklim koşulları ve örtü altının sağladığı erkencilik ile İlimizde tarla şatlarında yapılan sebze yetiştiriciliğine göre 1-1,5 aylık erkencilik sağlanarak, çiftçimizin birim alanda hem yüksek verim alması hem de gelirini yükseltmesi mümkün olacaktır. Ayrıca İlimiz şartlarında tarımsal açıdan ölü sezon olan Kasım-Aralık ve Ocak aylarında özellikle ısıtmaya gerek duyulmadan yeşillik (yeşil soğan, maydanoz, roka vb.) yetiştiriciliği yapılarak üretici ailesi bütçesine ek gelir sağlanabilecektir. Belirtilen faktörler göz önünde bulundurulduğunda, İlimizde örtü altı yetiştiriciliğini teşvik etmek ve köyde genç nüfusun istihdamını artırmak amaçlanarak 6 Adet Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği projesi Bakanlığımızca desteklenmiştir.” İfadelerini kullandı.
                                                                                                                                                   
                                                                                                                              
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x