Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Genç Tema Topluluğu Su için pedal çevirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi’nin en aktif topluluklarından olan Genç Tema Topluluğu’nun organizasyonu ile ’21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22 Mart Dünya Su Günü’ kapsamında su ve orman için pedal çevirme etkinliği düzenlendi. Genç Tema Topluluğu düzenlediği etkinliklerle üniversitenin en dikkat çeken topluluğu haline geldi.
Genç Tema Topluluğu Su için pedal çevirdi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EN GÖZDE TOPLULUK

Kırıkkale Üniversitesi’nin en gözde topluluklarından birisi olan Genç Tema Topluluğu yaptığı etkinliklerle son dönemde oldukça aktif hale geldi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. F.Azize Budak Yıldıran danışmanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda Genç Tema Topluluğu yürütmesinde ve etkinliklerin düzenlenmesinde; Özay Yıldız, Burcu Mutlu, Ceren Kaculu, Ömer Faruk Özkan, Çiğdem Dağ, Safa Demir, Yavuz Selim Kaymakçı, Mert Taş, Zafer Yaşar Turap ve Mustafa Selim Altınışık aktif görev üstleniyor.
 
ETKİNLİKLER DÜZENLEMEK
Daha önce Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler veren topluluk yönetimi amaçlarının, Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin başta olmak üzere tüm Kırıkkale halkının Doğanın ve tükenebilir doğal kaynakların karşısında bilinçlenmesine katkıda bulunmak olduğunu belirttiler. Ayrıca tüm üniversite öğrencilerini ve topluluklarını kapsayıcı etkinlikler düzenleyerek bütünleştirici rol oynamak istediklerini söylediler.
PEDAL ÇEVİRDİLER
Genç Tema Topluluğu, 21 Mart Dünya Ormancılık ve Ağaç Bayramı’nı ve beraberinde gelen 22 Mart Dünya Su Günü’nü birleştirerek sularımız ve ağaçlarımız için farkındalık etkinliği düzenlediler. Topluluğun organize ettiği etkinlik, gerekli izin ve önlemlerin alınmasının ardından Kırıkkale Yenişehir’de Tema önlüklü öğrencilerin pedal çevirmesiyle başladı. Topluluk yönetimi ve tema gönüllülerini bisikletlerle gören halkın yoğun ilgi göstermesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı. Bisiklet zincirini beraberinde tema bayraklarıyla giydirilmiş araçlar kontrollü bir şekilde takip ederek etkinliğin sorunsuz bir şekilde yürütülmesine katkı sağladı.
 
EĞLENDİRİCİ ETKİNLİKLER
Üniversitenin hastane kapısından düzen içerisinde üniversiteye giriş yapan topluluk öğrencileri üniversite içerisinde su ve ağaç için farkındalık oluşturmak adına etkinlik öncesi hazırladıkları materyallerle renkli resimler çekindiler. Daha sonra üniversitenin küçük gölünün kenarında bisikletlerini park eden topluluk gönüllüleri burada hem bilgilendirici hem eğlendirici etkinlikler gerçekleştirdiler.
SU YOKSA HAYAT DA YOK
Etkinliğin devamında bilgilendirici ve eğlenceli bir konuşma gerçekleştiren Kırıkkale Üniversitesi Genç Tema Topluluğu Başkanı Mustafa Selim Altınışık konuşmasında ‘Sularımızın ve ağaçlarımızın hayatımızdaki önemi, su israfı ve ağaçların korunması’ konularına değindi. Ormancılık Günü kapsamında Ormanların sadece bir ağaç topluluğu olmadığını belirten Altınışık, içerisinde çok sayıda canlının beraber yaşadığı, çevre koşullarıyla canlılar arasında etkileşimin bulunduğu bir ekosistem olduğunun önemini vurguladı.
Genç Tema Topluluğu Su için pedal çevirdi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Genç Tema Topluluğu Su için pedal çevirdi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
 
YAŞAM ALANLARI
Altınışık, ormanları korumanın ağaçlarla birlikte ormanda yaşayan binlerce canlı türünün yaşam alanlarına ve yaşamlarına sahip çıkmak anlamına geldiğini söyledi. Altınışık, ayrıca su ve orman varlıklarının önce korunması sonra geliştirilmesi konusunda Kırıkkale Genç Tema olarak ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirtti.
GÖLE SU DÖKÜLDÜ
Konuşma sonrasında topluluk üyeleri etkinlik öncesi hazırladıkları sulama materyalleriyle daha önce dikilen fidanları sulayarak ‘Su ile Ağaç’ buluşması gerçekleştirdiler. Daha sonra topluluk gönüllüleri pet şişelerde getirdikleri suları göle dökerek temsili olarak ‘su kaynakları ve sulak alanların azalmasına dur deme’ kampanyası başlattılar. Amaçlarının yeryüzünde azalan sulak alanların yok olmasını önlemek olduğunu belirttiler.
YARIŞMALAR YAPILDI VE HEDİYELER VERİLDİ.
Daha sonra topluluk üyeleri çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyerek eğlenceli bir atmosfer oluşturdu. Çeşitli yarışmalar sonunda birinci olanlara hediyeleri verildi. Etkinlik sonunda da Genç Tema Yönetim Kurulu Üyesi olan Ceren Kaculu ve Özay Yıldız tarafından önceden hazırlanmış sandviçler etkinliğe katılanlara sunuldu ve ardından etkinlik son buldu. Dünya Su Günü ve Dünya Ormancılık Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, topluluk gönüllülerinden; Burcu Mutlu, Özay Yıldız, Mert Taş, Ceren Kaculu, Ömer Faruk Özkan, Safa Demir, Zafer Yaşar Turap, Yavuz Selim Kaymakçı, Selim Şevik, Çiğdem Dağ, Mehmet Raşit Koç, Çağatay Koç, Semanur Turan, Emrah Tufan, Mustafa Selim Altınışık, Miraç Esat Kayıhan, Nilay Hepgül, Nilüfer Laz, Eyşan Ölmez, Kübra Coşkuner, Yunus Ümütlü, çeşitli topluluklar üyesi öğrenciler ve misafir öğrenciler katılım gösterdiler. Etkinlik sonrası memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, etkinliği kısa zamanda organize eden ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Genç Tema Topluluğu Su için pedal çevirdi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu