Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Gençler, kamplar sizi bekliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

GENÇLİK KAMPLARI BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN 10 HAZİRAN!

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve el sanatlarından tiyatroya, deniz ve havuz etkinliklerinden kültür ve tarih gezilerine, halk oyunlarından yat turlarına, kişisel gelişim ve eğitim seminerlerinden futbola kadar birbirinden farklı spor etkinliklerinin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı 7 günlük dönemler halinde düzenlenecek olan Gençlik Kampları başvuruları devam ediyor.

 

BİRÇOK FAALİYET YER ALACAK

Gençlik kamplarında okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunlarına müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite olacak. İsteyen gençler, Ramazan ayına özel kamplarına da başvura yapabilecek. Ramazan kamplarında eski gelenekler yaşatılırken, Ramazan ayının maneviyatına uygun seminerler düzenlenecek.

 

SİSTEM ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

7 gün sürecek kamp dönemleri için online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin Kırıkkale Gençlik Merkezine gitmesi halinde başvuruları gençlik liderlerince aynı sistem üzerinden yapılabilecek.

 

KAMP PROGRAMLARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 12-22 yaş aralığındaki gençlerin katılabileceği Yaz Gençlik Kampları, 12 Haziran-2 Ekim tarihleri arasında toplam 13 dönemde gerçekleştirilecek.  Kampların düzenleneceği yerler ise gençler yeşil (doğa) kampları kapsamında Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı (çadır) kamplarında bir araya gelecek.

 

GENÇLİK KAMPLARI TAMAMEN ÜCRETSİZ

Mavi (deniz) kampları ise İzmir Çeşme, Aydın Kuşadası, Mersin Silifke DSİ, Mersin Silifke 23 Nisan, Mersin Silifke Ekonomi, Mersin Silifke İçişleri, Samsun 19 Mayıs, Hatay İskenderun Uluçınar’da düzenlenecek.

 

İNTERNETTEN ULABABİLİRSİNİZ

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Gençlerin serbest zamanlarını kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla düzenlenen Gençlik Kampları için başvurular 10 Haziran 2016 tarihine kadar ‘kampbasvuru.gsb.gov.tr’ adresinden online olarak veya Kırıkkale Gençlik Merkezi’ne gelinerek yapılabilecek. Kamplarla ilgili tüm detaylara, fotoğraf ve videolara www.genclikkamplari.gsb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

UNUTAMAYACAĞI BİR DÖNEM YAŞAYACAKLAR

Gençlik Kampları başvuruları ile ilgili bilgi veren Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlerimizin gençlik kamplarında bu yıl da dolu dolu bir yaz dönemi geçireceğini belirterek “Gençlerimiz, kamp dönemleri boyunca hayatları boyunca unutamayacağı bir dönem yaşayacaklar” dedi.

 

BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Gençlerin kendi yaş gruplarıyla ve hem cinsleriyle aynı dönemde kamplarda yer alacaklarını belirten İl Müdürü Ünlü kampların tamamen ücretsiz olduğunu belirterek “Katılımcıların ulaşım dâhil bütün ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca katılımcılara yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılmaktadır.” dedi.

 

ULAŞIM, KONAKLAMA VE YEMEK

Gençlik Kamplarının amaçları hakkında bilgi veren ÜNLÜ, “Türkiye’nin dört bir yanında binlerce gence birbirleriyle tanışma, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma fırsatı vermek amacıyla uygulanan proje kapsamında ulaşım, konaklama ve yemek gibi tüm ihtiyaçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacak. Ayrıca, gençlerin doğayla iç içe bir ortamda bulundukları yerlerin yerel motifleri hakkında da önemli öğrenimler kazanabileceği kamplara gençler,10 Hazirana kadar başvuruda bulunabilecekler. Kampa katılan gençlerin farklı coğrafyalardan gelen gençlerle kaynaşması, kardeşlik, arkadaşlık ve dostluk duygularının pekiştirilmesi hedefleniyor” diye açıklamada bulundu.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu