Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşetSağlıkSpor

Gençler Süt İçin Koştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından süt tüketiminde farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Süt Günü ve Süt Koşusu etkinliği düzenlendi.

 

KUVVETLİ PROTEİN KAYNAĞI

Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımının olağanüstü performansıyla başlayan programa Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Dekan Prof. Dr. Mehmet Başalan, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda süt ve süt tüketimi hakkında konuşan Prof. Dr. Aylin Kasımoğlu Doğru,  “Süt, her insanoğlunun dünyaya gelir gelmez tanıştığı, yaşamının ilk aylarında tükettiği tek gıda, en temel besin maddesi olmuştur. Süt, kıymetli bir hayvansal protein kaynağıdır. Büyüme ve gelişmenin hızlanması, hücre yenilenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemlidir. Kemik ve diş sağlığının korunmasına, gelişiminde yardımcıdır. Kemik erimesinden korunmada önemlidir. Susuzluğu giderir. Tok tutar. Kilo kontrolünde önemlidir” dedi.

 

SAĞLIKLI VE ZEKİ NESİLLER İÇİN

Türkiye’nin süt ve süt ürünleri üretimi bakımından yurt dışına bağımlı olmadığını belirten Prof. Dr. Doğru, “2015 yılında yaklaşık 19 milyon ton çiğ süt üretimi ile dünyanın 8. büyük süt üreticisi olan Türkiye; günden güne büyüyen ve gelişen, AB Gıda ve Veterinerlik Ofisi (FVO) raporlarında yer alan ifadeyle ‘yüksek standartlara sahip’ bir süt ve süt ürünleri sanayine sahiptir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından onay alan işletmelerde üretilen, “Kalite” ve “Gıda Güvenliği” denetiminden geçmiş ambalajlı süt ve süt ürünleri, insan sağlığına zararlı mikroorganizmalar içermez. Muhafaza koşullarına uyulduğu takdirde son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur. Sağlıklı ve zeki nesiller yetiştirmek için, Ülkemizin en önemli gıda sektörlerinden biri olan süt sektörüne, bilinçli olarak, duyduğumuz her şeye inanmak yerine araştırarak, gündem yaratmaya çalışanların aksine, güvenilir ürünleri tüketmekten vazgeçmeyerek sahip çıkalım” dedi. Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından Prof. Dr. Aylin Kasımoğlu Doğru’ya plaket verildi. Daha sonra Süt Koşusunun yapılacağı alana geçildi. Burada Yıldız’ın verdiği işaretle başlayan koşuda hem erkek ve hem de bayan kulvarlarında dereceye giren ilk üç kişi çeşitli ödüller verildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x