Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Verildi  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce “Gıda Kontrol Görevlisi Kursu” açıldı.     31 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında bir hafta süreyle devam edecek olan kursa İl Müdürlüğü ve 5 İlçe Müdürlüğünde görevli toplam 32 personel katıldı.

 

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen kursun açılışında konuşma yapan İl Müdürü Sırrı YILMAZ ; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanununun amacı, gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketicinin haklarını ve çevrenin korunması da dikkate alınarak korumak ve sağlamaktır. Bu kanun hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bizim bu kurstaki asıl amacımız, tarladan sofraya kadar olan gıda zincirini tamamen kontrol altına almak ve denetimini sağlamaktır. Sağlıklı gıdayı ürettirmek ve güvenilir bir şekilde tüketicilerimize ulaştırmaktır. Bu çalışmaların bir parçası olma yolunda siz katılımcılarımızı uzmanlaştırmak için bu kursu açmış bulunmaktayız. dedi.

Kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceğini belirten İl Müdürü YILMAZ;  Beş günlük kursun sonunda almış olduğunuz eğitim neticesinde sahada görev alacaksınız. Gıda kontrolleri hem tüketici, hem de üretici açısından çok önemlidir. Bizim denetimlerimizi olumlu yönde etkileyen tüketicilerde, 174 Alo Gıda Hattını kullanarak gıda kontrollerinin içinde yer almaya başlamıştır. Bu durum memnuniyet vericidir. Denetim yapmak sadece ceza kesmek anlamına gelmez. Önce çıkan mevzuatları vatandaşlarımıza aktarmak, gerekli uyarıları yapmak, sonrasında yasal çerçevenin dışında hareket edenler olursa bu kapsamda cezai yaptırımları uygulamaktır.  Gıda Kontrol Görevlisi Kursunun hayırlı olmasını diliyor, yapacağınız çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Dedi

Beş gün sürecek olan eğitimlerde kursiyerlere Veteriner Hekim Ziraat Mühendisi ve Gıda Mühendisleri tarafından;  5996 Sayılı Kanun,  Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik ve Prosedürler, Hijyen Yönetmeliği, GGBS,  Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrolüne İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Türk Gıda Kodeksine dayanılarak yayımlanan Yönetmelikler ve Tebliğler, Et ve Süt teknolojisi, İthalat ve İhracat uygulamaları ile Sertifikasyon işlemleri,  Numune alma usul ve esasları, Numune alma aletlerinin kullanımı, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkik gibi konularda bilgi verilecek.

                                                                                  

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x