Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Gidemediğin yer senin değildir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Koordinasyon Kurulu2014 yılı 2. Dönem toplantısı bugün Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Ali Kolat başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Ali Kolat kurum yetkililerine proje takibi noktasında önemli tavsiyelerde bulunarak, “Gidemediğin yer senin değildir” diye konuştu. 
295 PROJE VAR
Toplantıya Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Kamu Yatırımcı Kuruluşları, İl Özel İdaresi, Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri ile İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları katıldı. Vali Ali Kolat; İl Koordinasyon Kurulu çalışmalarını değerlendirdi. Yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; “Bizim 295 civarında yürütülen projelerimiz var. Bunun 1.611.425.000 TL bedeli var. Bugüne kadar 767.216.000 TL harcama yapıldı. Projelerin 2104 yılı ödenekleri şu anda 230.000.000 TL. Belli bir süreç içerisinde bu rakam artıyor. Gelen ödenek 193.245.000 TL. Bunu dönem sonu itibariyle 22.470.000 TL harcama yaptık. Bu duruma göre 2014 yılı yatırım programı yer alan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme %10, gelen ödeneğe göre de %12 dolaylarında.
GAYRET İÇERİSİNDE OLMALIYIZ
Bütün mesele buradaki İl Koordinasyon Kurulu’nun asıl amacı, bu projeleri süresi içerisinde, en verimli bir şekilde, maliyeti düşürecek şekilde, kaliteli bir şekilde ne kadar güzel yapabilirsek; hem bu millet bize Allah razı olsun der, hem de devletimize Allah razı olsun der. Biz bu gayret içerisinde olmalıyız. Projelerimizi daire müdürleri, bölge müdürleri ve bütün birim müdürleri olarak takip etmemizde yarar var. Yani Sivas Valiliği yapmış olan Halil Rıfat Paşa’nın güzel bir sözü var; “Gidemediğin yer senin değildir.” Yani gideceksiniz, göreceksiniz, takip edeceksiniz ki sonuç alabilelim. Bu anlamda Bölge Müdürlerimiz geziyor, Daire Müdürlerimiz geziyor, Genel Müdür Temsilcilerimiz geliyorlar takip ediyorlar. Bir sorun olduğu zaman bunu paylaşırsak kolaylaştırırız. Koordinasyonuna gidersek hızlandırırız.
GÖNÜL BİRLİĞİ OLUŞTURULMALI
Bu anlamda hem Belediye Başkanlarımız, hem Daire Müdürlerimiz, hem Kaymakamlarımız hem de bütün Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcileri olarak bizler üzerimize düşeni yapma gayreti içerisinde olacağız. Bütün arkadaşlarımız gönül birliği ile samimi bir şekilde işlerini takip ettiklerini görüyoruz. Zaman zaman aksaklıklar oluyor. Proje değişikliklerinde de aksamalar oluyor. Ama bütün mesele işi hızlandırmak anlamında ne kadar takip edebilirsek o derece sonuç alacağız. Ben katılımcılara teşekkür ediyorum. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum”
PROJE SUNUMLARI YAPILDI
İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Serap Akın; Bir önceki Koordinasyon Toplantısı çalışmaları hakkında bilgi vererek; yatırım ve projelerin yakından takip edildiğini ifade etti. Daha sonra ilgili kurum ve kuruluşlar kendi çalışma ve projeleri hakkında İl Koordinasyon Kurulu’na bilgi sundular. MKEK temsilcisi; kurumlarına ait 6 proje olduğunu ve bunun toplam tutarının 293.170.500TL tutarında olduğunu söyledi. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü temsilcisi ise ilimizde kurumlarına ait 770.590.00 TL tutarında 9 adet proje çalışmalarının olduğunu belirterek Bahşili- Karakeçili/Konya- Kulu yolu ile ilimiz terminal kavşağına yapılacak olan Köprülü Kavşak Projesi hakkında bilgi verdi. Devlet Su İşleri Temsilcisi ise bu sene içerisinde Sulakyurt Barajının tamamlanacağını, Balışeyh- Akçakavak Gölet’inin de yine bu yıl içerisinde hizmete açılacağını belirtti. Toplantı diğer kurum ve kuruluşların sunumlarıyla sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Başa dön tuşu