Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Girişimcileriyle daha güçlü Kırıkkale

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın, Genç ve Engelli Girişimcilere yönelik yeni bir projeye imza atmanın sevinç ve gururunu yaşıyor.
 
EĞİTİMLERE DESTEK ALINDI
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kadın, Genç ve Engelli Girişimcilere yönelik proje hakkında bilgi verdi. Projelerinin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından, 2015 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklendiğini söyleyerek, proje bütçesinin 180 bin lira olduğunu dile getirdi. ‘Kadın, Genç ve Engelli Girişimcileriyle Daha Güçlü Kırıkkale’ proje hakkında bilgi veren Başkan Gök, “Proje kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni hizmet binamızdaki Konferans Salonumuzun tefrişatına ve proje ile düzenlenecek eğitimlere destek alınmıştır”
 
EĞİTİMLER CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR
Proje kapsamında bine yakın Kadın, Genç ve Engelli Girişimcilere yönelik Temel Beceri Eğitimleri, Mesleki Eğitimler ve Girişimcilik Eğitimleri düzenleneceğini söyleyen Gök, “Eğitimlerimizin ilki bu Cumartesi günü başlayacak olup Aralık ayına kadar eğitimlerimiz devam edecektir. Eğitime katılmak isteyen herkesi odamızdan temin edecekleri kayıt formunu doldurup başvuru yapmalarını temenni ederiz. Projemize göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü teşekkürlerimiz sunar, bu faaliyetlerin ilimizin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkı sağlamasını dilerim” diye konuştu.
 
EĞİTİMLER 4 HAFTA SÜRECEK
Temel beceri eğitimleri hakkında bilgi veren Gök,  “Bu eğitimler 4 hafta sürecek ve Eğitim Komisyonu tarafından seçilmiş kadın ve/veya genç 100 er katılımcıya verilecektir. Katılımcılar 25 kişilik dört gruba ayrılarak eğitim alacaktır. Katılımcıları gerek sosyal hayata gerekse is yaşamına adapte etmek amaçlı verilmesi planlanan eğitimler başlıca; İletişim Becerileri, Bilgisayar Becerileri, Is Yaşamına Hazırlık, Is Sağlığı ve Güvenliği ile Is Yaşamında Sürekliliğin Sağlanması eğitimleridir. Verilecek eğitimlerde katılımcılara katılım belgesi dağıtılacak olup bu sayede katılımcıların aldıkları eğitimleri belgelemelerine ve is hayatında daha rahat yer edinmelerine olanak sağlanacaktır. Bunlara ek olarak bu kriterde yer alan engellilere öncelik verilecektir”
 
BİLGİSAYAR BECERİLERİ EĞİTİMİ
İletişim becerileri eğitimi hakkında açıklamalarda bulunan Gök, “100 kişiye verilecek eğitim 2 gün sürecek eğitim ile Başarılı ve etkili iletişim in temel becerilerini öğretilerek; Katılımcıların iletişim becerileri edinmelerini sağlayarak is ve özel yaşantılarında etkili, uyumlu, çözüm odaklı yaklaşımlarla is performansını ve yasam kalitesinin yükselmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Ayrıca bilgisayar becerileri eğitimde ise 100 kişiye verilecek eğitim 10 gün sürecektir. Eğitimle katılımcılara temel düzeyde Microsoft Office programları ve temel internet araçları kullanımı öğretilecektir. Eğitimle kişilerin is ve özel hayata entegrasyonunun kolaylaşması hedeflenmektedir”
 
İŞ YAŞAMINA HAZIRLIK EĞİTİMİ
İş yaşamına hazırlık eğitimini anlatan Gök, “100 kişiye verilecek eğitim 2 gün sürecek eğitimde CV hazırlama, niyet mektubu hazırlama, is arama ve mülakatta izlenilmesi gereken kurallara yönelik eğitim verilecektir. Eğitimler KTSO binasında gerçekleştirilecek olup katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Ayrıca is sağlığı ve güvenliği eğitimi ise 100 kişiye verilecek eğitim 1 gün sürecek eğitimde is güvenliği, is kazaları gibi temel konularda katılımcılar bilgilendirilecektir. KTSO binasında gerçekleştirilecek eğitimde katılımcılara katılım belgesi dağıtılacaktır. İş yasamasında sürekliliğin sağlanması ve motivasyon eğitimi ise 100 kişiye verilecek eğitim 2 gün sürecektir. Eğitimle Is Sürekliliği, bir kurulusun, yaşamını etkileyebilecek her türlü kesinti durumunda uygulaması gereken süreç, kural, karar ve etkinlikler konu alınacak ve bu konuya ilişkin eğitim verilecektir”
 
120 KİŞİYE EĞİTİM VERİLECEK
Mesleki eğitim ihtiyaç analizi ve mesleki beceri eğitimleri hakkında bilgi veren Gök, “Mesleki eğitimler gerek kadın gerekse gençlerin ekonomik hayata katılımda önemli rol oynamaktadır. Kadın ve gençlere bu kapsamda verilecek eğitimler piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi, proje sonunda bu kişilerin istihdam edilme sansını artırmaktadır. Proje kapsamında Dış Ticaret, Büro yönetimi, Yönetici asistanlığı, Satış/Pazarlama konularında 30’ar kişiden toplamda 120 kişiye KTSO bünyesinde eğitim verilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi dağıtılacaktır”
 
300 KİŞİ FAYDALANACAK
KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerini anlatan Gök, “Bu eğitimlerden 300 katılımcı faydalanacaktır. Eğitim KOSGEB in mevzuatında belirttiği sekliyle yapılacaktır. 72 saat. Bu eğitimlerde; Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği, Is Geliştirme Merkezi ISGEM Desteği Is Planı Ödülünden oluşur. Eğitim için başvurular KTSO tarafından kabul edilecektir. Başvurular KTSO ya yapılacaktır. Katılımcılar; Proje koordinatörü ve KTSO nun görevlendireceği bir ekip tarafından seçilecektir. Katılımcılar hedef kitlesi olan genç ve/veya kadınlar arasından seçilecektir. Bunlara ek olarak bu kriterde yer alan engellilere öncelik verilecektir”
 
AFİSLER GÖNDERİLECEK
“Katılımcılara eğitimin duyurusu odamız internet sitesinden yapılacaktır. Buna ek olarak eğitimin duyurusu internet sitelerinde yayınlanması amacıyla resmi yazı ile basta Ahiler Kalkınma Ajansı olmak üzere Kırıkkale ilinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilecektir. Özellikle ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediyelerine eğitimin duyurusu gönderilerek duyurunun tüm Kırıkkale iline yayılması sağlanacaktır. Internet sitesine ek olarak duyuru için afisler kullanılacaktır. Tüm kurum kuruluşlara asılması amacıyla afisler gönderilecektir”
 
İŞ PLANI HAZIRLAMA
Son olarak iş planı hazırlama eğitimi hakkında bilgi veren Gök “Ülkemizde 50 ve üzeri kişi çalıştıran firmaların engelli kişi çalıştırma zorunluluğu olmasına rağmen firmalar bu kanun çerçevesinde hareket etmemektedir. ISKUR bu sebeple engelleri ekonomik hayata kazandırmak amaçlı hibe desteği sağlamaktadır. ISKUR kendi islerini kurmak isteyen engellilere proje karşılığında engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan 36 bin TL hibe vermektedir. Projemiz ile engellilere is planı hazırlama eğitimi verilerek bu fondan yararlanmalarına ve işgücüne katılmalarına olanak sağlanacaktır. Kırıkkale ilinde bulunan 50 engelliye ISKUR un başvuru formuna yönelik eğitim verilecektir. Katılımcılar 25 kişilik gruplar halinde eğitim alacaktır. 10 gün sürecek eğitimler KTSO binasında gerçekleştirilecektir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu