Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Gönülden Nağmeler, Öğretmenleri unutmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ankara Devlet Klâsik Türk Müziği saz ve korosu sanatçıları öğretmenler gününü unutmadı.

 

ŞARKILARI ÖĞRETMENLERE ARMAĞAN ETTİLER

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ankara Devlet Klâsik Türk Müziği saz ve korosu sanatçılar, öğretmenler gününü unutmadılar.  Kırıkkale Kültür merkezinde ‘Gönülden Nağmeler’ konseri verildi. Koro şefi Necmettin Akben’in açılış konuşmasında, “Atatürk’ün söylediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’  sözünde de, milletçe sanatla ilgilenmemiz gerekliliğidir. Bunun sebebi ise sanatın bize dünya olaylarına yakın ve zinde tutmasıdır. Öğretmenlerimiz Ülkemizin Kültüründe, Eğitimde geleceğine rehber tutandır, başımızın tacıdır haklarını ödeyemeyiz. Öğretmenler gününü şahsım ve sanatçı arkadaşlarımın adına kutluyorum. Konserdeki her parçayı sizlere armağan ediyoruz” dedi.

 

BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİLER

Kültür Merkezi salonunda Türk Sanat Müziği konseri ile öğretmenler unutulmaz bir gece yaşarken, salonu dolduran Protokol ile öğretmenlere Sanat Yönetmeni Necmettin Akben yönetiminde Türk Sanat Müziği sanatçıları Turgut Karadeniz, Suat Kılıç, Neşe Dursun Ayşe Aslanca, Saraç, Meltem Seyfilioğlu  birbirinden güzel şarkılarını izleyicilerle ortaklaşa söylediler. Program bitiminde  seyirciler sanatçıları ayakta alkışladılar. Sanatçılar adına Sanat Yönetmeni Necmettin Akben bu ilgiye çok memnun olduğunu, “Kırıkkale’yi hiç unutmuyoruz ve her zaman konserlerimizin serisi olacak” dedi. Program sonrası Vali Ali Kolat Sanatçılara çiçek taktım ederek, tebrik etti. Vali Kolat, konserin daha da neşeli ve zevkli geçti diyerek “Topluluğunuzu her zaman Kırıkkale’ye bekliyoruz dedi.

 

HABER-FOTO: ARİF ÇAKIROĞLU

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu