Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Gözlerinde ki mutluluk tarif edilemez

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, uyuşturucuyla mücadele konusunda kent genelinde bütün birimlerin koordineli olarak çalıştığını belirterek, uyuşturucunun önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Güngüneş, tedavi olup giden gençlerin, ailelerinin mutluluğunun tarif edilmez bir duygu olduğunu kaydetti.

 

3 YILDIR HİZMET VERİYOR

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale’de yaklaşık 3 yıldır devam eden vHayat Boşluk kabul etmez projesiyle birçok uyuşturucu bağımlısı gencin topluma kazandırıldığı Sağlık Yaşam Evlerini ziyaret etti. Burada bulunan gençlerle yakından ilgilenen Güngüneş, doktorlardan gençlerin sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Güngüneş, uyuşturucuyla mücadele konusunda kent genelinde bütün birimlerin koordineli olarak çalıştığını belirterek, uyuşturucunun önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Güngüneş, Hayat boşluk kabul etmez projesi kapsamında ‘Sağlık Yaşam Evlerinin’ hizmet verdiğini ve yaklaşık 3 yılda uyuşturucu bağımlısı birçok gencin hayata kazandırıldığını belirti.

 

ÖNEMLİ İŞLER YAPILIYOR

Kent genelinde Emniyet ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik önemli operasyonlar yaptığını belirten Güngüneş, bu illeti hep birlikte yeneceklerini ve uyuşturucuyu henüz kullanmadan gençleri bilgilendireceklerini bildirdi. Gençlerin burada tedavi olurken bütün ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Güngüneş, tedavi olup buradan çıkan gençlerin ailelerinin gözlerinde ki mutluluğun her şeye değer olduğunu ve bunun kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Gençlerin spor ve kültürel faaliyetlerin içinde yer alması gerektiğini, kötü arkadaşlardan uzak durması gerektiğini belirten Güngüneş, bu konuda ailelerin de dikkatli ve baskıcı olması gerektiğinin altını çizdi.

 

ÖRNEK OLAN BİR PROJE

Güngüneş konuşmasının devamında, “”Türkiye´de örnek olan bir proje, ilimizin de gerçekten yüz akı olan bir proje oldu. Amacımız burada bağımlı bireylerin yanı sıra kullanıcıların ailelerine ve çevrelerine de ulaşmak bununla birlikte bir halk sağlığı ve toplumsal bir sorun olan uyuşturucuya engel olmak, ilimizde bu sorunu sıfıra indirmek. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yakınlarda bizzat bahsettiği gibi ´Silahlı terör ne ise uyuşturucuyla terör de odur´, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözleriyle bu proje bizim için gönüllülüğün yanı sıra bir talimatta olmuştur. Her ne kadar uyuşturucu kullanımında biz Avrupa ülkelerinin çok altında olsak da yavaş yavaş bu konu bizde de kanayan yara olmakta.”

 

350 AİLEYE ULAŞILDI

“Bu aslında bir proje değildi, yaşama bağlama organizasyonuydu, bizim için. 2014´ün sonundan bu yana üçüncü dönemimiz oluyor. Bu proje ile sadece ilimizde 350 aileye ulaştık, bu ailelerden 212´sini bizzat tedavi ettirdik, muhtelif AMATEM´lerde. Tabii burada kurumlar arası koordinasyon çok önemli, bütün kurumların çok ciddi katkıları oldu ve seminerler verildi. Emniyet güçlerimize de teşekkür ediyorum. Polisin, jandarmanın yaptığı çalışmalarda ilimizde ele geçirilen uyuşturucu miktarı, hakkında adli işlem yapılan yakalanan gerek satıcı gerekse kullanan kişilerle ilgili rakamlar olsun geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımız zaman yüzde 130´a yakın bir artış var. ” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x