Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Güdümlü projeye hibe destği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TR71 İç Anadolu Bölge illerinin kalkınması amacıyla kurulan Ahiler Kalkınma Ajansı, ‘Güdümlü Proje’ üreten kamu kurumlarına yönelik 1 Milyon TL hibe desteği sunacak. Eylül sonuna kadar devam eden proje başvuruları, Kalkınma Bakanlığı nezdinde değerlendirilecek.

 

KAMU KURUMLARINA BÜYÜK FIRSAT

Kurulduğu günden itibaren TR71 bölge illerinin kalkınmasını amaçlayan ve ekonomik destek sağlayarak, illerin portföy gelişimine katkıda bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı, geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirdiği ‘Güdümlü Proje’ye bir yenisini daha ekledi. Çeşitli yatırım çalışmalarına destek sağlayan AHİKA, bu proje ile birlikte kendilerine proje sunan ve projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen kamu kurumlarına minumum 1 Milyon TL hibe destek sağlayacak.

 

NİTELİKLİ MODEL PROJELERDİR

Projenin tanıtımını yapmak amacıyla da, Kırıkkale’de Carmine Hotel’de toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AHİKA Genel Sekreter Vekili Bekir Varol başkanlık yaparken, proje yönetim birim başkanı Muhlis Kanık’ta önemli bilgiler aktardı. Proje hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, “Güdümlü Proje desteği, bölge planında öngörülen öncelikler doğrultusunda, konusu ve koşulları ajans öncülüğünde ve yönlendirilmesinde belirlenen özel nitelikli model projelerdir” dedi.

 

YÜZDE YİRMİSİNİ GEÇEMEZ

Varol, “Ajans, bölgedeki girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini geliştirecek nitelikteki iş geliştirme merkezleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme merkezleri ve işletmelerin ortak kullanımına açık fuar, ticaret merkezi, sergi salonu, laboratuvar ve atölye gibi büyük bütçeli altyapı ve işletme desteklerini içeren projelere destek sağlayabilir. Güdümlü projelere sağlanacak mali destekler ajansın yıllık gider bütçesinin yüzde yirmisini geçemez.”

 

PROJE UYGULAYICISI OLABİLİR

“Güdümlü proje desteklerinde sadece; yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri ve küçük sanayi siteleri, sivil toplum kuruluşları proje uygulayıcısı olabilir. Güdümlü projenin yürütülmesinde, aynı anda birden fazla kurum ve kuruluş rol alabilir. Bu durumda kurum ve kuruluşlardan biri projenin uygulayıcısı olarak tayin edilir. Diğer kurum ve kuruluşlar, proje uygulayıcısının ortağı olurlar.

 

Haber: Murat Emre Yılmaz

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x