Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Güngüneş, Dünya Eczacılık Gününü kutladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Güngüneş, Dünya Eczacılık Gününü kutladı

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında tüm eczacıların bu önemli ve güzel günlerini kutladı. Güngüneş, eczacılık mesleğinin insan ırkının var olduğu en eski tarihlerden beri bilinen meslek gruplarından biri olduğunu vurguladı.

 

ORTAK KARAR ALINDI

Ülkemizde daha öncelerde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihinin, Eczacılık Günü olarak kutlandığına dikkat çeken İl Sağlık Müdür Güngüneş, 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, delegasyonun “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması” önerisini, federasyon delegasyonunun oy birliği ile kabul ettiğini, kararın tüm dünya ülkelerine bildirilerek “25 Eylül tarihinin Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanmaya başlandığını açıkladı.

 

HALKA YÖN VERİYOR

İnsan ırkının var olduğu en eski tarihlerden beri bilinen meslek gruplarından biri olan eczacılık mesleği, insan sağlığını iyileştirmek gibi son derece kutsal bir görevi üstlendiğini ifade eden İl Sağlık Müdür Güngüneş, toplum sağlığının korunması ve devamı için dünyadaki gelişmeleri sürekli olarak takip sağlık personellerinin ve eczacıları, sermayesi sadece kendi emeği olan bir meslek grubunun üyeleri olduğunu hatırlattı.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Eczacılar sağlık sisteminin giriş kapısı ve son halkası olduğu gerçeği ile hareket ederek hem sağlık kuruluşlarının birer temsilcisi olarak çalıştığını, ayrıca vatandaşların istek ve taleplerine yön verdiğini ifade eden İl Sağlık Müdür Güngüneş, halkın geleneksel yöntemleri bir kenara bırakarak sağlık sorunları ile ilgili olarak öncelikle sağlık kuruluşlarındaki doktorları, gelemeyecek kadar kötü olmaları durumunda ise eczanelerdeki sağlık çalışanlarından bilgi alarak ilaç kullanmalarını istedi.

 

GELENEKSEL BİR YANLIŞ VAR

Çeşitli uyarılarda bulunan İl Sağlık Müdür Güngüneş “Aslında halkımızın yapmış olduğu geleneksel bir yanlış var. Bu nedir bir yerleri ağrıyan veya çeşitli hastalıklarda komşusuna iyi geldiğini gören halkımız ilaç kullanırken ya yakın çevresinin yönlendirilmesine göre, yada komşunu dinleyerek kullanıyor. Bu çok sakıncalı ve bir o kadar da tehlikeli bir davranıştır. Çünkü her ilaç her birey için ayrı tepkiler verebilir. Yakınınıza veya komşunuza iyi gelebilecek bir ilaç sizlerde geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle ilaç kullanmadan önce doktorunuzun yönlendirmesini veya en azından bilgi almak adına bir eczacının yönlendirmesini dinlemenizde fayda var” şeklinde konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x