Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Günlük 700 çağrı asılsız çıkıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Günlük hayatımızın her anında ihtiyaç duyabileceğimiz ve acil durumlarda ilk akla gelen 112 Acil Çağrı Merkezi, kuruluş yıl dönümünü kutladı. Acil durumlarda bir saniyenin bile önemli olduğunu belirten 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, “Günlük gelen bin çağrıdan 700’ü asılsız çıkıyor” dedi.

 

MEHTERAN SESİYLE BÜYÜLEDİ

Kırıkkale Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, ’10 Şubat 112’ günü nedeniyle Valilik Konferans salonunda toplantı düzelendi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı’nın İstiklal Marşı’nı okumasıyla program başladı. Programa; Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

24 SAAT BOYUNCA ÇALIŞIYORUZ

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere konuşma yapan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, “112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerinin kuruluş amacı, her türlü acil olaya en hızlı en etkin ve en koordineli şekilde zaman tasarrufu sağlayarak olaylara müdahale edilmesini sağlamaktadır. Müdürlüğümüzde 24 saat boyunca Emniyet, Jandarma, Sağlık, Belediye personeli ile ekip ruhu içinde tek vücut olarak çalışıyoruz”

 

ÇAĞRI MERKEZİNE YENİ BİNA

Tekinay, “Müdürlüğümüz; vatandaşlarımızdan gelen her çağrıyı bütün kurumların değerlendirmesine olay hakkında bilgi sahibi olmasına ve gerekirse bütün kurumların olay yerine aynı anda müdahale edilebilmesi için kurulmuştur. Kırıkkale’mize ihtiyacımız olan 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binamızın yapımı onaylanmıştır. Tahmini 6 Milyon TL’ye malolacak hizmet binamız için çalışmalara başlanmış, model proje ilimize gönderilmiştir” dedi.

 

24 İL GENELİNDE ÖRGÜTLENDİ

Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ise; “112 Acil Çağrı Merkezi’miz büyük bir performans ile çalışma gerçekleştiriyor. 24 il genelinde 112 örgütlenmiş durumda. Kırıkkale’de de bu kapsamda önemli çalışmalara imza atıyor” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’nin tanıtımının olduğu kısa bir video gösterimi sunuldu. Program, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseriyle son buldu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x