Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Hacı adayları yola çıktı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hac mevsiminin başlamasıyla Kırıkkale’den Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla gidecek ilk kafile uğurlandı.

 

DUALAR EDİLDİ

Kırıkkaleliler hacca gidecek yakınlarını dualar eşliğinde yolcu etti. Kırıkkale Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndan gönderilecek hacı adaylarına uğurlama töreni düzenlendi. Törende ilahiler okundu ve hacı adaylarının sağ salim kutsal toprakları ziyaret ederek hac ibadetlerini yapıp geri dönmeleri için dualar edildi.

 

502 HACI ADAYI

Düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, “İşte o ayetlerin indirilmiş olduğu mekanlara gidiyorsunuz. Sevgili Peygamberimiz’in (s.a.v) yürüdüğü, ayak bastığı, göz yaşı döktüğü, alnını secdeye koyduğu mekanlara gidiyorsunuz. Bu mekanlarda inşallah bizleri de unutmayacaksınız. Rabbimizin çağırdığı kimseleriz. Rabbim ibadetlerinizi layığı ile yapmayı nasip etsin.” dedi. 2017 yılında Kırıkkale’den kutsal topraklara toplamda 502 hacı adayı gidecek bunlardan 336’sı ise Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirecek.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x