Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

HACI ADAYLARI YOLA ÇIKTI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale´den bu yıl hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan 171 hacı adayı Cumhuriyet Meydanından dualarla uğurlandı. Hacı adayları ve yakınları hem gözyaşı döktü, hem dua etti. Duygusal anların yaşandığı uğurlamada Müftü Bekir Gerek hacılarla vedalaştı.
KUTSAL YOLCULUK BAŞLADI
Kırıkkale´den bu sene Diyanet aracılığı ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarından 171´i dün sabah erken saatlerde Cumhuriyet Meydanından dualarla uğurlandı. Dün erken saatlerde Cumhuriyet Meydanında toplanan hacı adayları ve yakınlarına hitaben konuşan Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek kutsal bir vazife olan Hacı farizasının her Müslümanın birinci görevi ve kutsalı olduğunu söyledi.
ANKARA´YA GİTTİLER
Kutsal topraklara gidecek hacı adayları, yakınları ve çok sayıda vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren bir araya geldi. Hacı adaylarının uğurlanması öncesinde okunan duaların ardından hacı adayları, helallik alarak toplanma yeri olan Ankara´ya hareket etti. Kırıkkale İl Müftü Bekir Gerek Diyanet aracılığı hacı adayının kutsal topraklara hareket ettiğini söyledi. Hacı adaylarının kutsal topraklarda en iyi şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri için her türlü tedbirin alındığını bildirdi.
DUALARLA UĞURLANDILAR
Büyük bir kalabalık eşliğinde hacı adaylarını kutsal topraklara uğurladıklarını ifade eden müftülük görevlileri ise “Bugün Kırıkkale´den kutsal topraklara uğurladık. Dualarımız onların sağlıklı bir şekilde tekrar vatanlarına dönmeleridir. İnşallah günahlarından arınmış olarak tekrar Kırıkkale´ye dönmelerini yüce Allah´tan niyaz ediyoruz. Cenab-ı Allah gidemeyenlerde en kısa zamanda nasip eylesin” diye konuştular.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x