Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Hacı Taşan Kırıkkale’nin gurur kaynağı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hacı Taşan Kırıkkale’nin gurur kaynağı

Kırıkkale’nin yetiştirdiği değerlerden Bozkır türkülerinin ustası merhum Hacı Taşan, vefatının 35. Yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor. İl Kültür Merkezinde düzenlenen anma etkinliğine katılan Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz, “Bizler Türkiye’nin neresinden olursak olalım Hacı Taşan gibi ustaları dinledikçe Türkiye’ye mahsus o değerleri, o hissiyatları bulabiliyoruz” diye konuştu.

KONFERANS DÜZENLENDİ

53 yıllık ömründe sayısız esere imza atan Kırıkkale’nin değerlerinden birisi olan merhum Hacı Taşan’ın vefatının 35. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İl Kültür Merkezinde Hacı Taşan Konferansı düzenlendi. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi, Keskin Kaymakamlığı, Keskin Belediyesi ve Hacı Taşan Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikler kapsamında İl Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansta zaman zaman Hacı Taşan ile aynı ortamda bulunan Kırıkkale Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli tarafından, Taşan’ın hayatı anlatıldı. Taşan’ın hayatından kesitler anlatan Başkan Köstekli, Babasının lokantası vasıtasıyla Hacı Taşan’ı yakından tanıma fırsatı bulduğuna dikkat çekti. Babasının lokantasının zamanında Taşan’ın irtibat bürosu gibi görev üstlendiğine vurgu yapan Köstekli, bu lokantada bir çok ünlüyü de misafir ettiklerine değindi.

DAHA GENİŞ KİTLELERE DUYURMALIYIZ

Hacı Taşan’ı olabildiği kadar daha geniş kitlelere duyurmak için bu tür etkinliklerin gerçekleştirildiğine vurgu yapan Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz “Hacı Taşan Kırıkkale’mizin gurur kaynağı olmuştur. Bizler Türkiye’nin neresinden olursak olalım Hacı Taşan gibi ustaları dinledikçe Türkiye’ye mahsus o değerleri, o hissiyatları bulabiliyoruz. O müziğin evrenselliğini Hacı Taşan gibi yada onları yetiştiren ustalar Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş gibi ustalarda çok rahat bulabiliyoruz. Bugünde Hacı Taşan’ın yeğenleri aramızda, onlarda bu geleneği devam ettiriyorlar. Bugünde Hacı Taşan’ı yakından tanımış, dost meclislerinde bulunmuş, ondan çok şeyler dinlemiş, Süleyman Köstekli gibi birisinin anlatacak olması bu programa ayrı bir anlam yüklüyor. Bu millet inşallah Hacı Taşan gibi değerleri bağrından çıkartmaya devam edecek. Bu Milletin acılarını, sevinçlerini, kahramanlıklarını o türkülerde, o şarkılarda dinlemeye öğrenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x