Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Hacılar ve Çerikli kapanacak mı?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hükümetin yeni büyükşehirler yasasının ardından Bütünşehirler Yasası için çalışma yaptığı öğrenildi. Listede Kırıkkale’de var.

Hacılar ve Çerikli kapanacak mı? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri 9 BELEDİYE KALACAK
Yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basan AK Parti, Meclis’e sunacağı ‘bütünşehir’ diye adlandırılan yasa üzerinde çalışıyor. Haber7’de yer alan habere göre, son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan ‘Bütünşehir’ düzenlemesinde Adıyaman ve Ağrı’nın pilot il olacak ve uygulama ilk olarak bu illerde hayata geçirilecek. Bütünşehir düzenlemesi ile Kırıkkale’deki belediye sayısı 9’a düşecek. Kısacası Çerikli ve Hacılar Belediyeleri kapanacak. Bu sonuçla belediye olarak, Merkez, Bahşılı, Balışeyh, Çelebi, Delice, Keskin, Sulakyurt ve Yahşihan kalacak.

PERSONELLER DAĞITILACAK
Düzenleme Meclis’ten geçerse 2019’da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak. Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek.

AMAÇ HİZMETİN VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMAK
Önümüzdeki yılda uygulamaya konulması beklenen düzenlemeyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirlendi.

DÜZENLEMEYLE BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL
Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu