Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hacılar’da su sorunu çözüldü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

BAŞKAN BAĞRIAÇIK, “20 YILLIK SU SORUNUNU 20 AYDA ÇÖZDÜK”
 
Yıllardır su sorunu çeken Hacılar’da Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık’ın bizzat ilgilendiği sondaj çalışmaları sonuç verdi ve Hacılar için gereken su bulundu. Çalışmalara hemen başlanan proje sonucunda 50 bin vatandaş içme suyundan yararlanacak.
 
TEMELİ ATILDI
Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık’ın seçim projelerinden biri olan içme suyu projesinde mutlu sona gelindi. Yıllardır içme suyu sorunu çeken Hacılar’da Belediye Başkanı Bağrıaçık’ın da bizzat katıldığı çalışmalarda mutlu sona gelindi. Yapılan sondaj çalışmaları çerçevesinde 50 bin vatandaşa hizmet verecek kaynak bulundu. Yapılan sondaj çalışmasının ardından proje çalışmalarına başlayan Hacılar Belediyesi, geçtiğimiz gün Vali Ali Kolat’ında katılımı ile projenin temellerini atıldı.
 
PROJE UZUNLUĞU 20 KM
Temeli atılan İçme Suyu Projesi hakkında verilen bilgilerde; içme suyu projesinin hattının uzunluğunun 20 km olduğu, projeyle ilgili 4 adet toplam 3700 m3 kapasiteli su deposu yapılacağı, proje tamamlandıktan sonra tamamen otomasyon sistemiyle çalışacağı, projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 50.000 vatandaşa içme suyu kaynağı sağlanacağı ifade edildi. Vali Kolat yaptığı kısa değerlendirmede: “ İçme Suyu Projesinin Beldemiz ve ilimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Görüldüğü gibi bu proje sayesinde 50.000 civarında vatandaşımızın içme suyu bu depolar sayesinde karşılanacak. Bu deponun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Çalışanlara da kolaylıklar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
 
HİZMETLER DEVAM EDECEK
Belediye Başkanı Bağrıaçık ise yaptığı konuşmada, Hacılarlıların yıllardır en büyük sorununun içme suyu olduğunu belirterek çalışmalara göreve ilk geldiği günden itibaren hız verildiğini söyledi. Kasaba çevresinde birçok sondaj çalışması yapıldığını söyleyen Başkan Bağrıaçık, “20 yıllık su sorununu 20 ayda çözdük. Yapılan çalışmada kasabamıza 50 yıllık yetecek miktarda suyumuz var. Kaynak bulunduğu dakikadan itibaren proje çalışmaları yaptık ve bugün temelini atıyoruz. Proje bitimi ile birlikte 50 bin vatandaşımıza içme suyundan faydalanacak. Kasabamız için hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu