Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSpor

Hakemler sezonu açtı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği 2014-2015 sezonunu açtı. Düzenlenen açılış töreninde futbol hakemleri ve gözlemcileri, antrenörlerle dostluk maçı yaptı.

 Birlik ve beraberlik göstergesi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Şube Başkanı Ömer Karataşlık, Fikret Karabudak Stadı’nda yapılan açılış töreninde konuşma yaptı. Kırıkkale de bulunan futbol hakemlerinin her geçen gün üst klasmanlara doğru hızla yükseldiğini belirten Karataşlık, “2014-2015 sezonu camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Birlikteliği, beraberliği sağlamak için elimizden gelen var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni sezonda tüm takımlara, antrenörlere ve hakemlere sakatlığın olmaması ve başarılı bir sezon geçirmesi temenni ediyoruz.

“Güzel bir sezon geçirmeliyiz”

Umarız güzel bir sezon olur. Antrenörlerden ricamız futbolcularına kurallarla ilgili ekstra bilgi vermeleri o yönde talebimiz var. Kuralı bilen oyuncularımıza sahip olurlarsa o kadar daha güzel maçlar olacağı düşüncesindeyiz. Yeni sezonun tüm spor dünyasına hayırlı uğurlu olsun. Herkese başarılar dileriz” diye konuştu.

“ Hakemlerimiz iyi niyetli”

Karatışlık, sahada mücadele edecek olan futbolcularla ilgili olarak da “Saha içinde futbolcuların hata yaptığı kadar hakemlerinde hata yapacağı düşüncesinde olmalarını bilmelerini isterim. Bu düşünceye sahip olduktan sonra futbol hakemleri her zaman iyi niyetli yaklaşıyor. Futbolcuların da iyi niyet çerçevesinde yaklaşımlarını sergilemesi gerektiğini düşünüyoruz. Agresif olmadan, oyunu çirkinleşmeden hem şehrimize, hem takımlarına kendilerine yakışır şekilde mücadele etmelerini istiyoruz” dedi.

 “Hakemler de insan, hata yapabilirler”

İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Apaydın ise, “Yeni sezonun Kırıkkale’mize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hakemler de insandır, futbolcular kadar onlarda hata yapabilir. Futbolcu boş kaleye golü atamıyor, o zaman hakem de hata arıyor. Saha içersinde yaptıkları yanlışlıklarla övünen arkadaşlarımız var. Biz bunlara kesinlikle itibar etmeyeceğiz. Doğru bildiğimizi, iyi bildiğimizi hocalarımızla, kendi gayret ve çabalarımızla uygulayacağız. Tekrar yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bizleri yalnız bırakmayanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Dostça bir sezon geçirelim”

Eski Futbol hakemi, Dernek Başkanı ve Gözlemci Talat Akbulut ise 2014-2015 Futbol sezonunun Kırıkkale’ye hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başladı. Akbulut, “Tek tip giyinerek, bir şeyleri tek tipe çevirerek dayanışma içinde bir sezon açılışına girdik. Bizlere spor malzemesi gönderen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkürü bir borç biliyorum. Dileğimiz dostlukla sevgiyle ama öncelikle eğitim ile iyi geçireceğimiz bir sezon olmasıdır. Bizden özetle beklenen futbol kurallarını iyi uygulamak. Arkasından da mümkün olduğu kadar fazla eğitim almak. Fair play içinde, dostça, kardeşçe, amatör ruha yakışır bir sezon geçirmek istiyoruz” dedi.

 Dostluk maçı

Açılış töreni futbol hakemleri ve Türkiye Futbol Antrenörleri arasında oynanan dostluk maçı ile son buldu. Karşılaşma antrenörlerin 4-2 üstünlüğüyle tamamladı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu