Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Halkın içinden çıkan Adaylar ile yola çıktık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI DEMİR, ÖZ FM’DE SEÇİME DOĞRU PROGRAMINA KONUK OLDU

 

Gazetemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kırıkkale’nin ilk özel radyosu olan Öz FM’e konuk olan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Adayı Mehmet Demir seçim çalışmaları hakkında açıklamalar yaparak, sorulan sorulara cevap verdi. Samimi konuşmaları ile dikkat çeken Demir, “Biz seçmenin içinde olan insanlarız. Gittiğimiz her yerde de seçmen bizi bağrına basıyor” şeklinde konuştu.

 

HAYATA SANAYİDEN BAŞLADIM

Kırıkkale’nin ilk özel radyosu olan Öz FM’de Emir Baha ile seçime doğru programına konuk olan AK Parti Kırıkkale Milletvekili adayı Mehmet Demir gündeme dair açıklamalarda bulundu. Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Demir, Cihad Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Haber71 Gazetesi Yayın Koordinatörü Kadir Yahşi’nin sorduğu sorulara cevap verdi. Hayata sanayide çıraklık yaparak başladığını söyleyerek konuşmasına başlayan Demir, “Hayatın her kademesinde bulundum. 1988 yılında siyaset ile tanıştık. Refah partisi gençlik kılları ve il başkanlığını yaptım. İl genel meclis üyeliği yaptım. 2001 yılında AK Partiyi kurduk. AK Partiyi Kırıkkale’de kuran 7 kişiden biriyim. İl başkanlığı yaptım. 2006 yılında başkanlığı bıraktım. Tekrar il başkanlığı görevi yaptım ve 2014 yılında il başkanlığı görevinden ayrıldım ve şu anda da milletvekili adayıyım” ifadelerine yer verdi.

 

SEÇMENİN İÇİNDE OLAN İNSANLARIZ

Kırıkkale genelinde bir oy düşüşü olduğunu belirten Demir, oyun 105 bin den 84 bin’e düştüğünü söyledi. Oy kayıplarının olduğunun bildiğini belirten Demir, “Biz bunu tablolar üzerinde baktığımızda köy köy sandık sandık incelemeler yaptık. Sonuçlara göre bizim kaybettiğimiz oylar kadar MHP, CHP ve diğer partiler oy kazanmamış. Bizim seçmenlerimiz sandığa gitmemiş. Bunları da tespit ettik ve bununla ilgili çalışmalarımız var. Bizim bu listemiz Kırıkkaleli seçmenlerin beklediği bir listeydi. Daha önce AK Partiye oy vermiş seçmenlerimizin tekrar AK Partiye oy vereceğini düşünüyoruz. Biz Kırıkkale’de büyümüş insanlarız. Biz halkın içinden çıkan insanlar ile vatandaşın karşısına çıktık. Biz seçmenin içinde olan insanlarız. Gittiğimiz her yerde de seçmen bizi bağrına basıyor” şeklinde konuştu.

 

4 AYDIR GÖRÜYORUZ

Demir, “7 Haziran seçimlerinde seçmenler Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de bir ders verdi. Yüzümüzün bir tarafına tabiri rica ise tokat verdi. Bununla birlikte bir milletvekili çıkaran parti davul çalarak kutladı. Türkiye’de artık 13 yıldır tek parti dönemini vatandaşlar yaşadı. Şu 4 aydır görüyoruz. Yatırımlar azaldı. İşler aksadı. Hükümet olmadığı zaman gece arabada farsız araba kullanır gibi oluyorsunuz. Koalisyonu bilmeyen yeni bir nesil de yetişmişti fakat bu nesilde koalisyonlu bir hükümetin kurulamayacağını gördü. Biz bu seçimde 2011 oy seçimlerinden daha yüksek bir oy alacağımızı düşünüyorum. 105 bin oyun üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Anketler yaptırıyoruz, kamuoyu yoklamaları yaptırıyoruz. Bize kimler oy veriyor? Kimler oy vermiyor? Hangi mahallede güçlüyüz ve daha zayıfız biliyoruz”

 

ULAŞILABİLİR VEKİL OLACAĞIM

Teşkilatçı olduğunu belirten Demir, “Bizim ömrümüz teşkilat ile geçti. Adaylığımı öğrendiğim ilk andan itibaren hiç ümitsizliğe düşmedim. Çok zor ama imkânsız değil dedim. İşimiz kolay değil ama imkânsız da değil. Bu işler düğün gibi, cenaze gibi tek başına yapılacak bir işler değil. Büyük bir organizasyon yapılarak yapılacak işler. Çok farklı bir sitem ile çalışıyoruz. Bunun neticelerinin de çok güzel olacağını düşünüyoruz ve bu çalışmanın Türkiye’ye ve AK Parti’ye model olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. MKE ve yatırımlar hakkında açıklamalar yapan Demir, “Yatırımcıların önündeki engellerin kalkması için bütün bürokratları gezerek çalışmalar yapacağız. Bunları yaparken de milletimizi unutmayacağız. Allah nasip ederse 7 gün 24 saat vatandaşın ulaşabileceği bir milletvekili olacağım. Hızlı tren yanımızdan geçecek, otoyol yanı başımızdan geçecek, MKE’miz var. Bir çok imkanlarımız var. Sulama sistemleri temelleri atılıyor. 13 yıldır hükümetsiz ve halkın içinde yürüyorsunuz. Bunun için mutluyuz ve halkımıza müteşekkiriz”

 

MKE’YE 250 KİŞİ İSTİHDAM YAPIYOR

Demir, “MKE’ye 250 kişi istihdam yapıyor. Pirinç fabrikasında yatırımlar yapılıyor. Yerli silahımızın patenti alınıyor. MKE’nin önemini biliyoruz. MKE her gün kendini yeniliyor. MKE üretime geçiş halinde. Yeni yatırımlar alıyor. MKE’ye işçi olarak girilemiyor diye bir serzenişi var. Bunu çok haklı buluyorum. MKE genel müdürlüğüne Kırıkkaleli ve Kırıkkale’yi iyi bilen birini getirmeliyiz. Buda Kırıkkale’nin ve Kırıkkalelinin hakkı olduğunu düşünüyorum”

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Türk Metal Kırıkkalespor ile ilgili açıklamalar da yapan Demir, “Kırıkkalespor’umuzun maddi sıkıntılar çektiğini yakından biliyorum. Bunu düzeltmek için çalışan Türk Metal Sendikası Pevrül Kavlak’a teşekkür ediyorum. Spor demek gençlerin kahve köşelerinden kötü alışkanlıklardan kurtulması demek. Kırıkkalespor şehrin lokomotifi olabilir. Şehrin bir bayrak altına toplanma olanağı olabilir. Kısmet olurda seçilirsek elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum” dedi.

 

ÇOK ŞANSLIYIM

Teşkilatlanma da Marka isim olduğunu ve milletvekili olduğu taktirde Mehmet Demir’in marka olmaya devam etmeye devam etmesi konusundaki soruya cevap veren Demir, “Siyasette kalabilmek zor bir iştir. Halkın içinden kopmamak gerekir. Ben il başkanı olduğumda 98 bin oy vardı ben il başkanı olduğumdan sonra 105 bin oy aldık. Bu çok çalışmakla ilgilidir. En zor iş vatandaştan oy almaktır. Çünkü verilen oy ülkenin geleceğini belirler. Hükümeti belirler, Cumhurbaşkanını ve Başbakanının belirler. Bunun için vatandaşın oyunu almak zor bir iştir. Bundan önceki partiler iktidara gelemiyorlardı. Şu anda AK Partili ve AK Parti adayı olduğum için çok şanslıyım”

 

EYÜP SULTAN’A GİDECEK

Seçilme 24 gün kala en aktif aday olarak neler söylüyorsunuz? Yüksek tempoya nasıl dayanıyorsunuz? Sorusuna Demir, “Daha önce Belediye Başkanlarımız ile Milletvekillerimiz ile çalışmalar yaptık. Bu tempoya alışkınız. Gençler gece gündüz çalışıyor. Gençler çalışırken ben evimde oturamam. Dinlenemem. Gençlik kollarından gelen biri olarak gençleri ve hanım kardeşlerimizi çok iyi anlıyorum. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıp gençlerimizin ve hanım kardeşlerimizin yanında olacağız” SKM teşkilatlanmaları hakkında da bilgi veren Demir, “İl teşkilatımız sandık başkanlarımızı yazmışlar. Herhangi bir sorun durumunda yeterli donanıma sahibiz ve müdahale edecek ekibimiz var” ifadelerini kullandı. Milletvekili olduğu taktirde öğrendiğimiz ilk an arabama binip Eyüp Sultan’a giderek Rabbime teşekkür edeceğim ve mazbatamızı alana kadarda vatandaşımızın yanında olacağız. Her zaman yanlarında ve içlerinde olacağız” dedi.

 

AK PARTİ ADAYLARINI ÇOK HASSAS BELİRLEDİ

Demir son olarak, “AK Parti bu dönem adaylarını çok hassas belirledi. Tabandan çıkan kişileri aday gösterdi. Ramazan Can merkeze hitap ediyor. Abdullah Öztürk Keskin ve çevre ilçelerine hitap ediyor. Bende Kırıkkalelilerin tamamını ve Kırıkkale’de olan diğer hemşerilerimize hitap ediyorum. Seçimlere ve seçilmeye en yakın adayın da AK Parti adayının olduğunu düşünüyorum. Terörün tekrar başını kaldıramayacak şekilde oy kullanacaklarınıa inanıyorum” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu