Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

HARPUT’TAN KİRLİ KUMPAS

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Eski Valisi Şerafettin Harput, Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Soruşturmada il genelinde 2013 yılına kadar örgüte ‘himmet’ adı altında kurban parası, hastane ve öğrenci yurdu olarak kullanılan binalar, burs, bağış ve çalışanların ücretlerinden verilen paraların miktarının 750 milyon liraya ulaştığı ortaya çıktı.
Soruşturma kapsamında sadece işadamlarının katıldığı himmet toplantılarında, Bursa imamlarının “Sen diğerinden daha az yardım yaptın. Yakıştı mı?” diyerek baskı oluşturduğu ve toplanan paranın artmasını sağladığı belirtildi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hızlandırılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bin 19 kişi hakkında işlem yapıldı. Aralarında Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar, Vergi Dairesi eski Müdürü İbrahim Soydan ve iş adamlarının da bulunduğu 538 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında 119 kişi aranırken, sorgulamalar sonunda ilginç gerçekler ortaya çıktı. FETÖ’nün Bursa’da 2013 yılına kadar ‘himmet’ adı altında 750 milyon TL’ye ulaşan burs, kurban derisi, hastane, okul ve öğrenci yurdu olarak kullanılan binalar, iş adamlarından paralar ile resmi kurum ve özel sektörde çalışanlarının maaşlarının belirli oranlarını aldıkları ortaya çıktı.
VALİ, EMNİYET VE VERGİ MÜDÜRÜ BASKISI 
Yapılan sorgulama sonunda iddiaya göre, Bursa eski Valisi Şahabettin Harput her hafta perşembe günleri bir iş adamına son dakikada telefon açtırarak öğle yemeğine gidiyor. Yanına Emniyet ve Vergi Dairesi müdürlerini alan Harput, işadamı ile yemek yedikten sonra bu kez FETÖ’nün imamları devreye girerek işadamından, ‘himmet’ adı altında para istiyor. Bağış yapmaya yanaşmayan işadamlarına ise bir gün önce yemek yediği vergi dairesi müdürünün hesaplarını inceleyeceğini emniyet müdürünün ise gerekirse gözaltına alabileceği imajı veriliyor.
HİMMET TOPLANTILARI
FETÖ’nun Bursa imamlarının Bursalı işadamları ile düzenledikleri toplantılarda bağış yapan işadamlarına “Sen diğerinden daha az yardım yaptın. Yakıştı mı ? Sana yakışmıyor” diyerek baskı oluşturup, toplanan paraların artmasını sağladığı kaydedildi. Bu arada bazı devlet memurları ile özel sektörde çalışan  bazıişçi ve yöneticilerin de her ay maaş ve ücretlerinden  belirli bir oranı örgüte verdiği belirtildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x