Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkale

Hasan Ali Yücel Başarıya Doymuyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kütahya Cahit Zarifoğlu İlkokulu tarafından okuma alışkanlığını kazandırmak ve Türk yazarlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye Genelinde düzenlenen ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ödüllü ‘Zarif Çocuk Kitap Okuma Yarışması’na Kırıkkale’den Hasan Ali Yücel İlkokulu katıldı. Yarışma ilk önce belirlenen kitaplardan hazırlanan sorularla online olarak yapıldı. 43 ilden 326 sınıftan 3 bin 647 öğrencinin katıldığı ön eleme sınavında Kırıkkale Hasan Ali Yücel İlkokulu 4-B sınıfı Türkiye 1. si olarak Kütahya da yarışmaya hak kazandı.

 

DERECEYE GİRENLER

Eleme sınavı sonucu ilk 5’e giren okulların final yarışması Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde yapıldı. Zarif Çocuk Kitap Okuma Yarışması finaline Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kütahya Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü İdris Işıklı, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 3. Sınıflar birincisi Özel Kadir Özkanat İlkokulu, 4. sınıflar birincisi Şanlıurfa Viranşehir IMKB İlkokulu, 3. sınıflar ikincisi Kütahya Tavşanlı Arslanbey İlkokulu, 4. sınıflar ikincisi Kırıkkale Hasan Ali Yücel İlkokulu, 3. sınıflar üçüncüsü Merkez Atatürk İlkokulu, 4. sınıflar üçüncüsü Bitlis Güroymak Kazım Karabekir İlkokulu oldu.

 

TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDERİM

Yarışmayı başarıyla tamamlayarak derece alan 4-B öğrencileri ile sınıf öğretmeni Osman Emre Delice çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ödülleri Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger takdim etti. Öğrencileri tebrik eden ve yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Güzel bir yarışmaya ilimiz ev sahipliği yaptı. 7 Güzel Adamdan biri, Kahramanmaraş’ın bize hediye ettiği Cahit Zarifoğlu’nun anısına O’nun kitaplarını okuyan öğrencilerimiz burada başarılı bir yarışma çıkardı. Sorulara verilen cevaplardaki yüksek doğruluk oranı hepimizi sevindirdi. Demek ki öğrencilerimiz büyük bir içtenlikle, büyük bir kabulle okumuş. Biz kendi değerlerimizi, kendi kıymetlerimizi, yetiştirdiğimiz insanları bu şekilde tanırsak geleceğe daha da umutla bakacağız. Hem Şanlıurfa’da görev yaptım, hem Kırıkkale’de görev yaptım. Hemşehri saydıklarımın da dereceye girmiş olmaları benim için de bir gurur kaynağı oldu.Bu tür çalışmaların devamında fayda var. Yetiştirdiğimiz, büyüttüğümüz edebiyatçılarımızı, şairlerimizi bu şekilde tanıtmak zannediyorum ki en güzel yol. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x