Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıBalışeyhÇelebiDeliceGündemKarakeçiliKeskinKırıkkaleManşetSulakyurtYahşihan

HASAT DEVAM EDİYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin birçok ilçesi ve köylerinde hasat devam ediyor.
Balışeyh, Keskin, Yahşihan, Sulakyurt, Bahşılı, Çelebi, Karakeçili, Delice ilçelerinin köylerinde hasatlar devam ediyor. Aşırı sıcak havada devam eden hasat çalışmaları çiftçilerin yüzünü güldürüyor. 2016 yılı hasat mevsiminde mahsul alımının bereketli geçtiğini söyleyen çiftçiler mutluluklarını dile getiriyorlar.
Bayram Tatilinde çalışmaya devam eden ve tarlalarından ürünlerini hasat eden çiftçiler, 2016 yılının bereketli geçtiğini ve ürünlerin hem kaliteli hem de bol olduğunun altını çiziyorlar.
REKOLTE BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE
Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, “Bu yıl ürünlerimiz olumlu denebilecek seviyede bir dönem geçirdi. Kış mevsiminde ve ilkbaharda yağışlar istenilen seviyede gerçekleşti. Toprağın nem oranı olumlu seviyede kaldı. Bu durumun ürünlerimize olumlu yansımasını bekliyorduk ve öyle de oldu. Bugün itibariyle Kırıkkale’miz de 2016 yılı hasat sezonu başladı. İlk hasatlarda rekoltenin istenilen seviyede olduğunu görüyoruz” diye açıklama yapmıştı.
UZMANLAR UYARIYOR
Konu hakkında görüşlerini aldığımız uzmanlar biçerdöverlerin yeterli denetiminin yapılmadığını belirterek “Denetimlerde başta ziraat odaları olmak üzere ilgililerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Biçerdöverler araziden çıkıyor ardından yağmur yağdığı zaman buğday tarlasında yeşillik oluşuyor. Sanki çayır gibi. Muhakkak biçerdöverlerin denetlenmesi ve kontrol edilmesi gerekir. Çiftçi yaz, sıcak, kış, soğuk demeden elinin emeğini almaya çalışıyor.” İfadelerini kullandılar.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x