Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Hasta olmamak için aşı ol

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Toplum Sağlığı Merkezinin okullara yönelik aşılama programı kapsamında Sağlıklı Yaşam Aracı çalışmalarını sürdürüyor. İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, çocukların hastalıklardan korunması için düzenli olarak aşılandığını söyledi.

 

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda aşılama kampanyası düzenlendi. Çocuklara sağlıklı yaşam dergilerinin de dağıtıldığı programda, çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi hedeflendi. İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, aşılama hakkında bilgi verdi. Güngüneş, çocukların bağışıklık sisteminin gelişmesi ve hastalıklardan korunması için düzenli olarak aşılandığını söyledi. Çocukların aşılanması sayesinde birçok hastalığın önüne geçildiğini belirten Güngüneş, türre, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği, mikrobik sarılık gibi hastalıkların çocuklar için tehlikeli olduğunu bildirdi.

 

TEDBİRLER ÖNCEDEN ALINMALI

Güngüneş konuşmasının devamında, “Aşı uygulamalarının amacı; hassas yaş gruplarına aşı ile önlenebilir hastalıklara yakalanmadan önce ulaşıp onları bağışık hale getirerek, bu hastalıklara yakalanmalarını ve bu hastalıklardan doğabilecek sakatlık ve ölümleri önlemektir. Sağlık Bakanlığı olarak bu amaç doğrultusunda Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) 1981 yılından beri yürütülmekte olup, bugün itibarıyla 13 hastalığa karşı aşı uygulanmaktadır. Bunlar verem, difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci (polio), Hib menenjiti, zatürre, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği, mikrobik sarılık (hepatit B, hepatit A) hastalığına karşı yapılan aşılardır”

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

“Aşılama sayesinde birçok başarılar elde edilmiştir. Dünyada Çiçek Hastalığı yok edilmiştir. Ülkemizde de çocuk felci hastalığı 18 yıldır görülmemekte olup, Dünyada da yok edilme seviyesine gelmiştir. Ülkemizde anne ve yenidoğan bebekte görülen tetanoz hastalığı, difteri hastalığı artık görülmemektedir. Diğer aşı ile önlenebilir hastalıkların görülme sıklığı da başarılı aşılama çalışmaları sayesinde oldukça düşmüş durumdadır. Dünyada göçmenler ve mülteciler önemli sağlık sorunlarına neden olmaktadırlar. Bunların başında, aşı ile önlenebilir hastalıklarda artış olması ve bazı elimine edilmiş hastalıkların yeniden görülmesi gelmektedir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x