Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Hastaların kan şekeri ölçüldü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Yüksek İhtisas Hastanesi yöneticiliğine bağlı Diyabet Polikliniğince ‘14 Kasım Diyabet Günü’ dolayısıyla hastane girişin de bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte yaklaşık 300 hastaya diyabet ölçümü yapıldı.

 

300 KİŞİYE ÜCRETSİZ KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ

Etkinliğe Genel Sekreter Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Uz. Dr. Tekin Akça, Diyabet Koordinatörü Uz. Dr. İffet Dağdelen sağlık çalışanları ve hastalar katıldı. Diyabet Koordinatörü Uzm. Dr. İffet Dağdelen, Diyetisyen İlknur Yaz ve diyabet Hemşiresi Kamile Baran’ın eşliğinde yaklaşık 300 kişinin ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı. Stantlarda hastalara diyetisyenler ve öğrenciler tarafından şeker hastalığını önlemeye yönelik sağlıklı beslenme ve diyabetik hastalarda tıbbı beslenme tedavi ilkeleri, insülin kullanımı, diyabetik ayak yaralarının önlenmesi diyabetik hastaların ilaçla tedavisi ve kontrolü konusunda bilgi verildi.

 

HASTANIN YAŞAM TARZI

Ayrıca 14 Kasım Diyabet Günü kapsamında beden kitle endeksi ölçümü, bel çevresi ölçümü yapılarak, riski yüksek hastalara dahiliye ve endokrin polikliniklere yönlendirilmesi yapıldı. Özellikle 6 ayda bir göz muayenesi olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Genel Sekreter Boyabatlı;  hastalarda şeker hastalığı teşhisi, önceki evrelerde yakalayıp tedavi edilmesinin öneminden bahsederek, hangi dönemde hastalığı yakalarsak yakalayalım hastanın yaşam tarzını değiştirmesi tedavinin en temel basamağını oluşturduğunu altını çizdi.

 

HASTALIĞINIZI TESPİT ETTİRİN

Boyabatlı, “Ayrıca, Yine beslenme alışkanlıklarının özellikle de fast-food türü hazır gıdaların öğünlerden çıkarılması diyabet hastalığının önüne geçilmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Buradaki amacımız hastanemiz de tüm hastalarla birleşerek birlikte olarak Diyabet hastalığı çıkmadan önce tespit edip önlem almak istiyoruz” dedi.  Etkinlikte tüm hastalara çay, su ve ara öğün ikramında bulunuldu.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x