Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Havaların soğuması gerekiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli deneyimli balıkçı Arap Aydoğan, yükselen balık fiyatlarının düşmesi, balığın bollaşması için havanın daha da soğumasını beklediklerini söyledi.

 

PALAMUT BU YIL AZ

Balık mevsimi başladı ama balıkçılar henüz denizlerden istenen verimi alamadı, denizlerde balığın az olması balık fiyatlarını da etkiledi. Balık fiyatları hakkında deneyimli balıkçı Arap Aydoğan, “Balıkçılıkta sene seneyi tutmuyor, örneğin geçen sene yerli palamutta büyük bolluk yaşadık ama bu sene palamut geçen seneye oranla çok düşük. Geçen sene 5 lira civarında sattığımız palamutu bu sene az olması sebebiyle 15 liraya satıyoruz. Hakeza hamside de durum aynı 12 lira civarında satışlarımız oluyor. Bu sene mevsim geçen seneye göre daha sıcak geçiyor. Ocak gibi havaların daha soğumasıyla denizlerimizdeki balık oranlarının da artacağını tahmin ediyoruz. Örneğin Karadeniz’in karşı tarafında Rusya’da sahilden nasıl hamsi topladıklarını hep birlikte televizyonlardan izledik. Bu dengesizliğin sebebi bizce iklimden kaynaklanıyor. Ocak itibariyle burada da havanın soğumasıyla bizde balık artacak, fiyatlarda düşecek.” şeklinde konuştu. Balık tezgâhlarında yerli çupra 35 lira, yerli somon, mezgit ve barbun ise 20 lira civarından başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

Haber Merkezi

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x