Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

HAYIR!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YAŞAM İLE BAĞI KOPARAN UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLIĞINA

 

HAYIR!

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Türkiye’ye örnek olacak çalışma olan madde bağımlığı önlemek için hazırlanan ‘Hayat Boşluk Kabul Etmez’ projesi tanıtım programı düzenlendi. Düzenlenen programda konuşma yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun 15 gençten 8’in proje sayesinde madde bağımlığından kurtulduğunu ifade etti.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMA

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Ahiler Kalkınma Ajansı Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü Müsiad tarafından desteklenen madde bağımlığını önlemek amaçlı hazırlanan  ‘Hayat Boşluk Kabul Etmez’ projesi tanıtımı töreni düzenlendi. Düzenlenen programda proje hakkında bilgiler verildi. Proje hakkında katılımcılara bilgi veren Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun madde bağımlılığının ülke genelinde bir sorun olduğunu ve bu sorunun çözümü için Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

11 AY DEVAM ETTİ

Projenin 11 ay devam ettiğini belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun, “proje kapsamında 2 bin gence eğitim verildi. Madde bağımlısı gençlerle iletişime geçilerek valimiz başkanlığında eğitimler düzenledik. Proje kapsamında sağlıklı yaşam evleri kuruldu.  Gençlerimize yönelik isteğe bağlı spor aktiviteler düzenlendi” dedi.

 

DESTEK OLDUK

Projenin başarılı olduğunu ve projeye destek verdiklerini belirten Emniyet Müdürü Hasan Onar ise , “Biz iki çeşit suç rastlıyoruz birisi madde bağımlığı birisi ise diğer suçlar dediğimiz suçlar. Önceliğimizi madde  bağımlığı oldu ve sağlık il müdürlüğümüzün projesine elimizden gelen desteği verdik. Alilerde bize destek oldu” diye konuştu.

 

100 BİN TL DESTEK

Madde bağımlısı gençlerden Hasan ise yaptığı konuşmada, “Proje öncesinde bende arkadaş ortamı ile madde kullanıyordum. Valimizin desteği ve sağlık il müdürlüğümüzün desteği ile arkadaşlarla projeye dahil olduk ve ben şuan madde denen o illetten kurtuldum. Madde kullanırken sadece onun dostluğu var.” Şeklinde konuştu.  Ahiler Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, “Ajans olarak bu tür projelere destek vermekten mutlu oluyoruz. 100 bin TL destek verdik. Bu proje kayseri ilende de uygulanmak isteniyor ve inşallah ajans olarak elimizden gelen desteği vereceğiz”

 

5 SAAT TOPLANTI YAPILDI

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Hüseyin Çelik projeden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti Çelik yaptığı konuşmada, “Madde  bağımlığı önemli bir sorun. Uyuşturucu ile gençliği yok etmek istiyorlar. Geçtiğimiz yıl bakanlar kurulunda 5 saat madde bağımlığı toplantısı düzenlendi. 8 bakanlık ile komisyon kuruldu. Komisyon içinde Yeşilay gibi önemli kuruluşlarda yer aldı.” İfadelerini kulandı.

 

KAYSERİ’DE UYGULANACAK

Projeye ilk ünden bu tarafa toplantılar yaparak başladıklarını belirten Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı konuşmada,  “büyük bir huzur duyuyoruz. Madde bağımlığından vaz geçilmesi için ortamın değişmesi gerekli olduğunu düşündük ve madde bağımlıları ile projede her zaman aktiviteler uyguladı. Bazı ailelerin dramlarına şahit olduk. Herkes çocukları için koştu ve destek verdi. Ortam değişti anda sonuçlarda alındı. Güzel bir çalışma oldu ve çalışma Kayseri’de örnek alacak” dedi. Konuşmaların ardından projeye destek veren kurum personellerine teşekkür belgeleri verildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu