Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıGündemManşet

Hayvan Yetiştiriciliği Çalıştayı başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi’nin ikinci ayağı olan Hayvan Yetiştiriciliği Çalıştayı Bahşılı İlçesi’nde start aldı.

BAHŞILI’DA START ALDI

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi” nin ikinci ayağı olan Hayvan Yetiştiriciliği Çalıştayının ilki Bahşili Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Bahşili Kaymakamı Harun Reşit Polat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ, İlçe Müdürü Ahmet Tugay, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Yusuf Bostancı, Damızlık Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi, Teknik elemanlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ PAYLAŞILIYOR

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; “İlimiz önemli bir hayvancılık potansiyeline sahip. Bu potansiyelin daha verimli kullanılması ve yetiştiricilerimize daha fazla kazanç sağlaması için İl Müdürlüğü olarak değişik kaynaklardan projeler uygulamaktayız. Bunlardan biri olan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu projeyle Müdürlük bünyesinde bulunan veteriner hekimlere hayvan yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları konularında bir haftalık bir eğitim verildikten sonra şimdi de her ilçede çalıştaylar yapmaya başladık. Bu toplantılarda da yetiştiricilerle hayvancılık konusunda yaşanılan sorunlar konuşulacak. Toplantıların ilimiz hayvancılığına katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

İKİNCİ DURAK YAHŞİHAN

Çalıştayın ikincisi Yahşihan ilçesinde yapıldı. Toplantılarda Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı; yetiştiricilere hayvan bakım ve besleme konularında bilgiler aktardı. Bu manada büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ekonomik bir beslenmenin nasıl yapılabileceğini, et ve süt hayvancılığı beslemesi, buzağıların bakım ve beslemesi,  meraların hayvan beslemedeki önemi konularında yetiştiricilere bilgilendirme yaptı. Toplantılarda daha sonra söz alan Doç. Dr. Nuri Altuğ da hayvanlarda görülen iç hastalıklar konusunda bilgiler verdi. Bu hastalıkların sebeplerini ve alınabilecek tedbirler hakkında yetiştiricilere bilgiler aktardı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu