Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BalışeyhDeliceManşet

Hayvancılık çalıştayları sürüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi” kapsamında, Delice ve Balışeyh ilçelerinde hayvan yetiştiricileri bilgilendirildi.

30 BİN HAYVAN VAR

Balışeyh ilçesinde düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ, Doç. Dr. Serkan Erat, teknik elemanlar, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Toplantıda konuşan, Balışeyh Kaymakamı Yıldırım, ilçede 13 bin büyükbaş ve 17 bin küçükbaş hayvanın olduğunu, hayvancılığın ilçe için önemli bir geçim kaynağı olduğunu söyledi.

YETİŞTİRİCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kırbaş da tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin üretimlerinde daha fazla kazanç sağlayabilmeleri için bu tür bilgilendirme toplantılarına kış süresince değişik konularda uzmanların katılımıyla devam etmeyi planladıklarını belirtti. Toplantıda, Prof. Dr. Karslı ise hayvan bakım ve beslemeleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ekonomik bir beslenmenin nasıl yapılabileceğini, et ve süt hayvancılığı beslemesi, buzağıların bakım ve beslemesi,  rasyon hazırlama, yem bitkileri yetiştiriciliğinin ve meraların hayvan beslemedeki önemi hakkında yetiştiricileri bilgilendirdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu