Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Hedef 2 milyon istihdam

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Kırıkkale’ yi ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, STK ziyaretlerinin yanında işyeri, asgari ücretliler, emekliler, gaziler, şehit aileleri, engelliler, tıbbi cihaz kullanan vatandaşları ziyaret etti. Erdem “Hedefimiz daha güçlü bir istihdam sağlamak ve kayıt dışı istihdamı azaltarak, 2017 yılında 2 milyon istihdam sağlamak” dedi

 

BAKANLIK HEYETİ GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Hulusi Ay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Daire Başkanı Hüseyin Seyrekoğlu, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz ve İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk’ ten oluşan heyet Kırıkkale’de bir dizi ziyarette bulundu. Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Arif Ay ve SGK Kırıkkale İl Müdürü Veli Karacaköylü’ nünde katıldığı ziyaret programı; Kırıkkale Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde çeşitli sanayi kuruluşlarının ziyareti ile başladı. Kurşunkaya Köyünde tıbbi cihaz kullanan bir vatandaş ziyaret edildi. Keskin Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren KL Yapı Çelik İmalat Ve Ticareti Anonim Şirketi firma çalışanları ile öğle yemeğinden sonra, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ziyaret edilerek oda üyeleri ile görüş alışverişinde bulunuldu. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem beraberindeki heyet ile çarşı esnafını gezdi. Asgari ücretli çalışan bir vatandaş ile şehit yakını aileler ziyaret edildikten sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin’in katıldığı özel bir işyerinin açılış programına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ve beraberindeki heyette katıldı.

 

İKİNCİ AŞAMA İÇİN KIRIKKALE’DEYİZ

Ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli seferberlik çağrısı doğrultusunda, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Ocak ayında Konya’dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında 13 Ocakta Kırıkkale’yi Müsteşar yardımcımız Serhat Ayrım ziyaret etmişti. Bu günde “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında il ziyaretlerimizin ikinci aşamasını gerçekleştirmek üzere Kırıkkale’deyiz. Bu seferberlik kapsamında bakanlık yöneticileri olarak Ocak ve Şubat aylarında 81 ilimizi ziyaret ettik. Çalışma hayatının tüm tarafları ile bir araya gelerek istişare toplantıları düzenledik. Bu toplantılarda; Ticaret ve Sanayi Odası yönetimlerimizin, Ticaret Borsası yönetimlerimizin, dertlerini, önerilerini birlikte değerlendirdik. Aynı zamanda yine ziyaretlerimiz kapsamında asgari ücretlilerimizi, emeklilerimizi, gazilerimizi, şehit ailelerimizi, engellilerimizi, tıbbi cihaz kullanan vatandaşlarımızı da ziyaret ederek onların değerlendirmelerini de aldık.Bakanlık yöneticileri olarak 15 ilimizi toplamda ise 32 ilimizi bu seferberlik kapsamında ikinci defa ziyaret etmiş olacağız. Bu çerçevede 81 ilimizi de ziyaret edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

İŞSİZLİĞİ YÜZDE 10’UN ALTINA İNDİRECEĞİZ

Erdem “Bugün burada; esnaf ve sanatkarlar odası yönetimimizle, esnaflarımızla, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren iş verenlerimiz ve işçilerimizle, KOBİ’lerimizle, aktif iş gücü programlarımızdan yararlanan işveren ve çalışanlarımızla, hibe kapsamında kendi işini kuran engellilerimiz ve eski hükümlülerimizle bir araya geleceğiz. İstihdama katkı sağlamak ve kayıtdışı ile mücadele de tarafların desteğini isteyeceğiz. Hedefimiz daha güçlü bir istihdam sağlamak ve kayıtdışı istihdamı azaltmaktır. 2017 yılında 2 milyon istihdam hedefimiz var. Artı istihdam desteğimizle; işverenlerin 2017 yılı içerisinde Aralık sonu itibari ile çalıştırdığı işçi sayısına ilave olarak 01.02.2017 tarihinden sonra işe aldığı her sigortalının asgari ücret üzerinden istihdam maliyeti olan SGK prim, işsizlik fonu kesintileri yani 773 Lira devletimiz tarafından karşılanacak. 01.01. 2017 ila 12.03.2017 arasında toplam istihdam sayısı 309 bin 050’ dir. İşsizlik oranlarını inşallah yüzde 10’ un altına indireceğiz. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terenin akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x