Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Hedef ilk turda işi bitirmek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İL BAŞKANI EROĞLU, CUMHUR İTTİFAKI OLARAK İLK TURDA EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA SEÇİMİ NOKTALAYACAKLARINI SÖYLEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu bir basın toplantısı düzenleyerek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Cumhur ittifakı olarak hedeflerinin ilk turda ezici bir çoğunlukla işi bitirmek olduğunu söyleyen İl Başkanı Baloğlu, kendisinin milletvekili adayı olmayı düşünmediğini, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde partilerinden aday adayı olmayı düşünenleri de 24 Haziran seçimlerinde sahada görmek istediklerini kaydetti.

 

ÖNEMLİ OLAN ÜLKEMİZİN MENFAATİ

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Baloğlu’nun yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Murat Abalı, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Bir yandan gündemi değerlendiren diğer taraftan 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendiren MHP İl Başkanı Baloğlu “Türk siyasi hayatının son 21 yılına damgasını vuran MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, Türkiye’nin menfaatlerini hem partimizin hem de kendi menfaatlerinin üstünde tutmuştur. Sayın Devlet Bahçeli, söz konusu süreçte bilge devlet adamı hüviyetini öne çıkararak büsbütün tayin edici ve gündem belirleyici bir rol üstlenmiştir. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrasındaysa Türkiye’nin geleceğine dair alınan kararlara öncülük eden Sayın Devlet Bahçeli, bu suretle MHP’nin muazzam özgül ağırlığını fazlasıyla hissettirmiştir” diye konuştu.

 

MANİPÜLASYONLARINA GÜÇLÜ BİR CEVAP İÇİN

İl Başkanı Baloğlu “Tarih, Sayın Genel Başkanımızı Türkiye’nin ve Türk milletinin kaderini emperyalist rüzgârların sürüklemesine engel olmak üzere kararlı ve cesur siyasi girişimlere imza atan güçlü bir lider olarak kaydedecektir. Sayın Genel Başkanımızın, 21. yüzyılda yıldızı parlayan Türkiye’ye yönelik iç ve dış tehditlerin giderek büyümesi karşısında etkin bir siyasi aktör olarak yaptığı tarihî çıkışlardan sonuncusu, 3 Kasım 2019’da yapılması hükme bağlanan Cumhurbaşkanı Seçimi ve Genel seçimlerin erkene alınması olmuştur. Sayın Devlet Bahçeli; uluslararası aktörlerin Türkiye’yle ilgili manipülasyonlarına güçlü bir cevap vermek, bu manipülasyonların politika, toplum ve ekonomi üzerindeki muhtemel zararlarını ortadan kaldırmak üzere harekete geçmiş, seçim tarihinin öne alınması için hükümete teklifte bulunmuştur. Gündeme getirilen erken seçim teklifi Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve çalışma arkadaşları tarafından değerlendirilip meclisin onayı ile seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir”.

 

SENARYO YAZAN EMPERYALİSTLERE KARŞI

“Milliyetçi Hareket Partisi ile  Adalet ve Kalkınma Partisi Seçim kanununda yapılan değişiklikler neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının gözü önünde hiçbir pazarlık veyahut şart öne sürmeden CUMHUR ittifakını hayata geçirip yapılacak olan seçimlere ittifak halinde gidilmesine karar verilmiştir. Açık Şeffaf ve demokratik teamüller ışığında Cumhur İttifakının adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP olarak Cumhurbaşkanı adayımızın ilk turda ezici bir seçim sonucu ile seçilmesi için ben, yönetim kurullarım ve Ülkücü camia topyekûn bir çalışma programı uygulayacağız.

Yapılacak olan bu seçimlerde, ABD’ye , onun proje uygulayıcısı CIA’ye, maşası ve örgüt ayağı FETÖ yapılanmasına, Açık veya Kripto Fetöcülere, Fetönün siyasi yapılanmasına izin veren, ön ayak olan hüllecilere, Fetöyü kendi bünyesinde tekrar yeşertmeye çalışan ABD destekli siyasi yapılara, Cumhur ittifakı karşısında birleşme çağrıları yapan kandilin karayılanına, Bu projeyi Aralık ayı başında bir siyasi partinin genel başkanının Londra da kulağına fısıldayan İngiltereye karşı, üzerimize senaryo yazan Emperyalist zihniyete karşı, Büyük Türk milletini Cumhur ittifakının yanında son nefese kadar mücadeleye davet ediyorum. Mevzu Vatansa gerisi Teferruattır”.

 

FETÖCÜLERİN RAHATSIZLIĞI

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi artık Cumhurun namusuna Emanettir. Muhalefet partilerinin de yasanın gereği olarak ittifakla seçime girmeleri en doğal haklarıdır. Lakin büyük lokma ye ama büyük konuşma demişler. Abidik gubidik edebiyatı yapmadan, hülleye hileye bulaşmadan, ABD den yada başka mecralardan icazet almadan yasanın gereğini yerine getirmelerini gönülden isteriz. Kandilden karayılanın, Fetocu Emre Uslu nun rahatsızlığı Cumhur ittifakının seçim zaferini engellemeye yetmeyecektir”.

 

YEREL SEÇİMLERDE ADAYLIK DÜŞÜNENLERE ÇAĞRI

Milletvekilliği seçimleri için en doğru adaylar ile yola çıkacaklarına vurgu yapan MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu “Adaylık müracaatları YSK nın ilan edeceği takvime göre alınacak ve gerekli değerlendirmeler neticesinde yine süresi içinde belirlenecektir. Tüm aday adayı olacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Adaylık düşünen ve Kamuda çalışan memurlar ile siyasi parti yöneticilerinin istifa süreci 26 Nisan Perşembe günü mesai bitimine kadardır. Yine bildiğiniz üzere Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçimlerinde partimizden adaylık düşünen arkadaşlarımıza da açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. Türk Tarihinin en önemli seçimine 59 gün kala herkesin, her kesimin elini taşın altına koyması lazım. Tarlada izi olmayanın Harmanda yüzü olmaz. Bu seçimler yerel yönetimlere talip olan arkadaşlar için de bir nevi öz hazırlık olarak değerlendirilebilir. Bu fırsatı değerlendirmeleri ve Cumhur İttifakına nefesleri yetene kadar sahip çıkmalarını bekliyorum” sözlerine yer verdi.

 

ADAY DEĞİLİM

MHP Kırıkkale il ve İlçe başkanlıkları olarak hazırlıklarına aylar öncesinden başladıklarını hatırlatan Başkan Baloğlu “Yönetim toplantılarımız ve ilçe başkanları toplantılarımız gerçekleştirilmiştir. Partimiz ve bağlı teşkilatları canlı ve dinamik yapısı ile seçimlere hazır ve nazır durumdadır. Son zamanlarda şahsımın Milletvekili adaylığı ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. 2008 yılından bu güne kadar 2 yıl il başkan yardımcılığı, 1 dönem merkez ilçe başkanlığı, 2015 yılından bu zamana kadar da 2 dönem il başkanlığı görevini yürütmekteyim. Sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli bey 21 Nisan Tarihindeki İl başkanları toplantısında mevcut il başkanlarının aday olmalarının önünü açmıştır. Siyasi tecrübem ve Kırıkkale Sevdam bu görev için yeterlidir. Lakin yetişme tarzımız ve aldığımız teşkilat terbiyesi, konumdan daha çok KURUMU düşünmek üzerinedir. Benim için partimin menfaatleri şahsımın menfaatlerinin her zaman üzerinde olmuştur. Türk Tarihinin en önemli seçimi öncesinde Teşkilatımı zafiyete uğratmamak, teşkilat boşluğu oluşturmamak adına Milletvekili adaylığı müracaatında bulunmayacağım. Şerefli MHP il başkanlığı görevime devam edeceğim. Allah haklı davamızda Türkiye Sevdalılarının yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x