Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Hedeflerinde ki okulları gezdiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Lisesi Dil Bölümü Öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunu gezdiler.

 

ORTALAMA 8 BİN ÖĞRENCİ

Hacettepe üniversitesi gezisinde öğrencilere üniversite hakkında bilgiler veren Hacettepe Üniversitesi İngilizce Hazırlık Birimi Başkanı Banu Salihoğlu, “Yabancı Diller Yüksekokulunun geçmişi, 1967 yılında “Temel Bilimler Yüksekokulu” adı altında üniversitemiz öğrencilerine temel bilimler, Türkçe ve yabancı dil eğitimi vermek üzere kurulan birime dayanmaktadır. İlk yıllarda sadece Tıp Fakültesi öğrencilerine verilen yabancı dil hazırlık eğitimi, 70’li yılların ilk yarısında çeşitli fen, sosyal bilimler ve mühendislik alanları öğrencilerini de kapsamıştır. Modern Diller Biriminde Üniversitemiz öğrencilerine bugün itibariyle, Almanca, Arapça, Çince, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Latince, Rusça ve Yunanca dillerinde yabancı dil eğitimi verilmektedir. Hazırlık programlarında, çoğunluğu İngilizceden olmak üzere, her yıl eğitim verilen öğrenci sayısı ortalama 3 bindir. Modern Diller Biriminde ise, eğitim verilen lisans programları öğrenci sayısı ortalama 8 bin civarında değişmektedir” ifadelerini kullandı.

 

YABANCI DİL DERSİ

Ankara Üniversitesi Yabancı Diller YO Müdür Yrd. Bülent Yılmaz Yaltaöz, “Yabancı dil eğitim öğretiminin amacı Avrupa Ortak Dil Öğretim Çerçevesi kapsamında modern dünyaya uyum sağlayabilen, bilimsel literatürü takip edebilen, kültürel ve sosyal hayatta iletişim kurabilen, yabancı dilde yeterlik kazanmış öğrenciler yetiştirmektir. Yabancı Diller YO tarafından hazırlık sınıfı dersleri ve lisans dönemi temel yabancı dil  dersleri verilir. Fakülte/yüksekokullarda lisans dönemi temel yabancı dil dersleri İngilizce,  Almanca ve Fransızca dillerinde, öğrencilerin düzeylerine uygun gruplarda öğretilir. Hazırlık sınıflarında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça dersleri verilir” şeklinde konuştu.

 

HEDEFLERİNE ULAŞMALARI

Kırıkkale Lisesi Okul Müdürü Nuri Pehlivanlı; “Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokullarına yapılan gezide emeği geçen okul rehber öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş ile İngilizce öğretmenleri Turgay Soytek, Burcu Özgü, Funda Gürler, Sevda Yapar, Çiğdem Akdemir ve Nafiga Çiçek’e teşekkür ederim. Öğrencilerimiz gelecek yıl ziyaret ettikleri bu okulları kazanarak hedeflerine ulaşmaları en büyük temennimizdir” dedi

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x