Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKırıkkaleManşetYaşam

HEM’de15 bin kişi kurs gördü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 bin kişi kurs gördü
Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Osman Kara ilimizde 1 Eylül 2013 yılından bugüne kadar 716 adet kurs açıldığını dile getirdi. Müdür Kara, 716 kurstan 14 bin 957 kursiyerin yararlandığını belirterek, bunun 6 bin 904’ünün erkek 8 bin 053’ünün de bayan olduğunu söyledi.

HEM’de15 bin kişi kurs gördü - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHijyen kursları
HEM Müdürü Kara, Kırıkkale’de açılan kurslarda Türkiye ortalamasının üzerinde olduğumuzu söyledi. Kara, bu dönem hijyen kurslarına ağırlık verdiklerini belirtti. Meslek edindirme kurslarına da önem verdiklerini belirten Kara, “Bu kapsamda sürü yetiştiriciliği kursu ve cam boncuk kursu açtık” dedi. Kırıkkale’mizi simgeleyen hediyelik eşyanın olmadığına da değinen Kara, “İlimizin simgesi haline gelecek olan bir ürünümüz yok. Bunun için Karakeçilide ki kilim dokumacılığının Kırıkkale merkeze gelmesi gerekiyor. Aynı zamanda çini işlemesi üzerine ilimizi simgeleyen bir şeyler yapılabilir”

Büyük katkı
Kara, Kırıkkale’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde olduğunu söyleyerek, Kırıkkale’den gelen taleplerin tamamını değerlendirdiklerini dile getirdi. HEM’de 4 yıldır görev yaptığını söyleyen Kara, “Kırıkkale’de bütün kursları açmaya gayret gösterdim. İlimizde tek Çince kursunu açamadım. Çince öğretecek öğretmen bulamadım. İleride gençlere çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum”

HEM’de15 bin kişi kurs gördü - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriTeşekkür etti
“İnşallah bizden sonraki gelen müdür arkadaşımız bu kursu açar diye düşünüyorum” diye konuştu. İlimizde bulunan okulların tamamının bilgisayar laboratuvarını kullandığını ifade eden Kara, emeği geçen bütün okul müdürü ve öğretmenlere teşekkür etti. Son olarak Müdür Kara, “Köylünün ayağına giderek arıcılık, sürü yöneticisi, sebze yetiştiriciliği konusunda kurslar açtık. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu