Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

Hep birlikte final yaptılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kaleli Yakan Top, Mendil Kapmaca, Tombik, Yağ Satarım Bal Satarım olmak üzere 4 kategoride düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakalarına 25 okuldan 300 sporcu katıldı.

 

KAYNAŞABİLECEKLERİ BİR ORTAM

Ödül töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, “Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakalarında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı  yeni nesillere aktararak çocuklarımızın yoğun ders maratonu arasında eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir ortam  oluşturduk. “

 

BU YARIŞMALARA KATILDI

Amacımız, oyun çağında ki çocuklarımızı dışarıya çıkararak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve unutulmaya yüz tutan bu anonim oyunlarımızı yeni nesillerimize aktarabilmek. Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmaya Bakanlığımız büyük önem veriyor. İlimizde de yarışmalar büyük ilgi gördü. Bütün okullarımız bu yarışmalara katıldı.”

 

SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLIYOR

“Yeni nesillere bu geleneksel oyunlarımızı gösterme ve sevdirme fırsatı bulduk. Yaz Spor Okulları, 29 Haziran-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yaz spor okullarının gençlerimizin sosyalleşmesini sağlıyor.  Gençlerimizi teknoloji bağımlısı olmaktan kurtarıyor

Yaz Spor Okullarının kayıtları Cumhuriyet Meydanı, 17 Ağustos Spor Salonu, Yenimahalle Spor Salonunda kayıtları yapılıyor. Öğrencilerimiz 30 branşta gerçekleştirilecek olan yaz spor okullarına davetlidir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu