Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Her Gün 10.000 Adım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş etkinlikleri kapsamında, “Her Gün 10.000 Adım” temalı yürüyüş düzenlendi.

Bahşılı ilçesi Celal Bayar Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yürüyüş öncesi konuşan Vali Haktankaçmaz, spor ve hareket işinin bir kültür haline getirilmesi gerektiğini ve bu konuda eksikliğin olduğunu söyledi.

Her geçen gün toplumumuzda olmayan hastalıkların ve rahatsızlıkların baş gösterdiğini dile getiren Haktankaçmaz, “Bu hastalıklar ve rahatsızlıklar özellikle çocuklarımız arasında daha fazla. Bugün düzenlenen etkinlik, bir farkındalık oluşturma etkinliğidir. Yürüyüş bütün sporların anasıdır.” diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Güngüneş ise, hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi olduğunu vurguladı.

Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzının dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri arasında en önlerde yer aldığını anlatan Güngüneş, şöyle konuştu:

“Meme ve kolan kanserlerinin yüzde 25’inin, diyabetin yüzde 27’sinin, iskemik kalp hastalıklarının yüzde 30’unun ana nedeni fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin edilmektedir. 2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde aktivite düzeyini saptamak için yapılan çalışmalarda 12 yaş üstü bireylerin yüzde 72’sinin hareketsiz olduğu, her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığı, hafta sonunda çocukların yüzde 56.8’inin günlük aktiviteleri arasında bilgisayarda oyun oynamanın bir aktivite olarak yer aldığı görülmektedir.” Etkinlik, yürüyüşün ardından sona erdi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x