Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

“ Her sağlıklı insan, bir engelli adayıdır.”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından organize edilen, CHP İç Anadolu Engelliler Üst Kurulu Tiyatro Grubu’nun “Hayat Dağarcığı” adlı oyunu İl Kültür Merkezi’nde tüm halka ücretsiz oynatıldı.  CHP il ve ilçe yönetimi yanı sıra çok sayıda Kırıkkaleli vatandaşların öğrencilerin yoğun katılımları oldu.

 

“HAYAT DAĞARCIĞI” adlı oyunuyla tiyatro perdelerini açmış,  sahnelenen oyun büyük ilgi ve takdir görmüştür. Bu oyunda engelli ve engelsiz insanların bir araya gelip kaynaşması, engellilerin sosyal hayata katılmasıyla birlikte, Engellilik insanlığın ortak sorunlarının belki de en önemlisi olduğu vurgulandı. Engelli olup ta  hiç tiyatroya gitmemiş insanların da tiyatroyla buluşması amaçlanmıştır.

HAYAT DAĞARCIĞI Tiyatro grubu hakkında bilgi veren gurup Sorumlusu Gülendam Doğan gökçe ‘’ 2015’in Ekim ayında tiyatro hocası Ender Tunçbilek tarafından kurulmuştur. Tiyatroda ortopedik, görme, işitme ve zihinsel engellilerin yanı sıra hiçbir engeli bulunmayan toplam 27 kişilik bir oyuncu kadrosu oluştu.

Engellilerin istihdamını arttırmak amacıyla bölgesel istihdam stratejileri hazırlanarak, projeler geliştirilecek, bu amaçla ilgili kuruluş ve üniversitelerin ilgili bölümleri ile işbirliği yapılacaktır.

Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak, çevreye uyumları sağlanarak, üretkenlikleri arttırılıp, onların yaşamlarına kalite katacak her türlü destek yerel yönetimlerce sağlanacaktır.
Yerel yönetimlere ait sosyal tesislerde, kadınlar ve gençlerin yanı sıra engelli vatandaşlarımızın da istihdamına öncelik verilmesi sağlamaya oyunlarımızla duyurmaya çalışıyoruz’’ açıklamalarında bulundu. Tiyatro bitiminde CHP il Başkanı oyuncuları tek tek tebrik edip karanfiller vererek yönetmene plaket taktim etti.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x