Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Herkes mutlu olacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İşçi, memur, emekli ve asgari ücretli mutlu olacak

 

Seçim çalışmalarını sürdüren Milli İttifak Kırıkkale milletvekili adayları MKE Silah Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti. Mesai başlamadan çalışanları girişte karşılayan Adaylar, tek tek tokalaşarak hayırlı işler dilediler.

 

Vergi alınmayacak

 

Saadet Partisi Milletvekili adayları, önceki gün MKEK Silah Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti. 7 Haziran Milletvekilliği seçimi için çalışanlardan destek isteyen ittifak adayı Faruk Vurgun, seçim beyannamelerini açıkladıklarını belirterek “İşçi, memur ve emeklilere yapılacak yüzde 50 ücret artışı ve asgari ücretin 1.500 TL olması ile birlikte vatandaşların gelirlerinin artacağını belirtti. Haksız vergi sistemi revize edileceğini, üreticilerin ve tüketicilerin maruz kaldıkları haksız vergiler hak ve adalet temelinde yeniden düzenleneceğini hatırlatan Vurgun, “Asgari ücretten vergi alınmayacaktır. Emeklilere, memurlara, ikramiye alamayan kamu işçilerine, dul, yetim ve şehit yakınlarına, yaşlı ve kimsesiz maaşı alanlara Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilecektir. Yaşlılarımıza hürmet ve ikram Allah-u Teala’ya saygıdandır. Bu bağlamda 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız.” dedi.

 

Kimsenin cesareti yok

 

Kimsenin çıkıp da “Saadet Partisi’ne kaynağınız nerede” diye sorma cesareti yoktur diyen Vurgun ” 54. hükümet Refah-Yol 1996 tarihinde asgari ücreti 210 dolar olarak tespit etmiş ve işçilere o güne kadar verilen en yüksek asgari ücreti ödemiştir.  Kamu toplu iş sözleşmeleri ilk defa Refah-Yol döneminde, 3 ay gibi kısa bir zamanda sağlandı. Kamu kesimi ortalama giydirilmiş aylık ücretlerinde büyük bir artış sağlanarak, ücretler 50 milyon TL’den, 107 milyon TL’ye, dolar bazında 655 dolardan, 993 dolara çıkartıldı. Bütçeden Bağ-Kur emeklilerine 866 milyar TL, memur emeklilerine 985 milyar TL ve işçi emeklilerine de onları mağdur edemeyecek derecede destek sağlandı.  Emeklilerin maaşlarında enflasyonun üstünde % 51 reel artış sağlandı. Eşel-Mobil sistemi getirilerek, memur ve işçilerin maaş zamları otomatiğe bağlanmış ve onların enflasyon nispetinde maaşları otomatik olarak zamlanmıştır.  Refah-Yol döneminde memurlara % 102.5 maaş zammı yapıldı. O yıl enflasyon oranı % 65 olarak gerçekleşmişti. Buna göre memurun alım gücü % 37.5 kadar artırılmıştı. Yaptık yine yaparız” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu