Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hırsızlığa kameralı önlem

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin merkeze bağlı Ulaş köyü muhtarı, kendi imkanlarıyla köyü hırsızlara ve hurdacılara karşı korumak için kamere taktırdı.

 

HIRSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇTİ

Daha önce birçok hırsızlık olayının yaşandığı Ulaş köyünde, Muhtar, 5 farklı noktaya kamera taktırarak hırsızlara ve hurdacılara karşı önlem aldı. Muhtar Zafer Güleşen’in aldığı önlem sayesinde hırsızlık bitme noktasına geldi. Köyünün her girişine kamere taktırtan muhtar, böylelikle hırsızlığın önüne de geçmiş oldu. Köyde hırsızlığı bitirme noktasına getiren Muhtar Zafer Güleşen, köy sakinlerinin büyük takdirini kazanıyor.

 

TOPLAM 5 KAMERA TAKTIRDI

Köye gelen yabancı araçları da kameralardan izleyen Güleşen, olumsuz bir durum olduğunda jandarmaya haber veriyor. Toplam 5 kamere takılan ve muhtar odasından kontrol edilen kameralar, köyün giriş ve çıkışlarında kuş uçurtturmuyor. Köyüne hizmet etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Muhtar Güleşen, halka hizmet etmenin Hakk’a hizmet olduğunu söyledi.

 

3 DÖNEMDİR MUHTARLIK YAPIYOR

Köyde 3 dönemdir muhtarlık yaptığını açıklayan Güleşen, “Daha önceden köyümüzde hayvan hırsızlığı ve hurdacıların gelip köyümüze ufak tefek şeyler çalıyorlardı. Bunun üzerine köyümüzü emniyette aldırmak için köy girişlerine 5 adet kamera sistemi kurdurdum. Kamera gece ve gündüz kayıt yapıyor. 25 gün sonra alttan teker teker siliniyor. Bununla birlikte hırsızlık azaldı ve çok da memnunuz.” dedi.

 

KURBANLIK HAYVANLAR ÇALINDI

Kamera sistemlerini Muhtar Günerşer’in kendi imkanlarıyla kurduğunu açıklayan köy sakinlerinden Ümit Dilekçi ise “Kamera sistemleri sayesince köye kimlerin girip çıktığı belli oluyor. Hırsızlık daha önceden vardı. Kapılar kırıldı, bakır kaplar ve kurbanlık hayvanlar çalındı. Şu anda her şey kontrol atına alındı. Hırsızlıklar yüzde 80 kontrol altına alındı. Allah muhtarımızdan razı olsun.” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x