Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

On bir ayın Sultanı Ramazan ayının manevi duyguların ve yardımlaşma bilincinin canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiğini söyleyen İl Müftüsü Bekir Gerek, “Ramazan, ruhlarımızın uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha çok açık olduğu mübarek bir aydır” dedi.

 

TEDBİRLER ALINDI

Gerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kırıkkaleli hemşerilerimizin, bu mübarek günlerin feyiz ve bereketinden yeteri kadar yararlanmalarını temin etmek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2016 yılı Ramazan ayı talimatı doğrultusunda İl ve İlçe Müftülüklerimizce gerekli her türlü tedbirler alınmıştır. Ramazan öncesi camilerimizin iç ve dış temizlikleri yapılmıştır. Halıları yıkanarak temizlenmiştir. Ses cihazları elden geçirilmiştir. Böylece camilerimiz Ramazan’a hazır hale getirilmiştir.  Ramazan ayı öncesinde İlçelerde ve Köylerinde münhal bulunan kadrolardan imkânlar nisbetinde geçici görevlendirmeler yapılacaktır “

 

SOHBETLER VERİLİYOR

“İl ve İlçe Müftülüklerimizce toplumun din konusunda aydınlatılmasına yönelik Ramazan’a mahsus özel vaaz ve irşat programları hazırlanmıştır. Bu yıl Diyanet işleri Başkanlığımız, “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman” konusu merkeze alınarak Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde kişinin öncelikle kendisine karşı dürüşt ve saygılı olması, insana ve mahlukata karşı aynı doğrultuda davranış sergilemesi, anne, baba, eş, çocuk, komşu, arkadaş, engelli, mülteci ve yetim başta olmak üzere toplumun bütün katmanlarına karşı insani ve örnek yaklaşım göstermesini teşvik eden çalışmalar yürütülecek vaaz ve sohbetlerde yer verilecektir.”

 

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

“Bu cümleden olarak ilimiz müftülüğünce oluşturulan ekipler tarafından;  İlimizdeki başta Suriye ve Irak sığınmacıları olmak üzere sığınmacılar ziyaret edilmeye, ihtiyaçlarının karşılanmasına, Yaşlılar, şehit aileleri, kimsesizler, bakıma muhtaç olanlar ziyaret edilmeye ve ihtiyaçlarının karşılanmasına çalışılacaktır.  Diyanet İşleri Başkanlığının Kardeş aile projesi kapsamında Ramazan ayı boyunca imkânı müsait olan insanlarımıza, muhtaç olan bir aileyi kendisine kardeş aile yapması ve Ramazan ayı boyunca ihtiyaçlarını karşılaması çağrısı yapılacaktır. “

 

FİTRELERİNİZİ UNUTMAYIN

Kamu kurum kuruluşları, huzur evi, hastane, çocuk yetiştirme yurdu, çocuk evleri, bakım rehabilitasyon merkezi,  kadın konuk evi, sivil toplum kuruluşları, esnaf, iş adamları ve AVM sahipleri ziyaretler gerçekleştirilecektir. Özellikle yukarıda belirtilen sığınmacılara, yetim, yoksul ve kimsesizlere yönelik gerçekleştirilecek hizmetlerde Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu Ramazan “Zekât ve Fitreler Kardeşlerimize ulaşıyor” sloganıyla başlatmış olduğu faaliyetlerden istifade edilecektir. Bu ibadetlerini yerine getirebilmek için Zekât, fitre verecek ve hayır yapacak vatandaşlarımızın T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Bank,  Halk Bank, Garanti Bankası, İş Bankası, Akbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk Bankalarının Tüm şubelerine yatırabileceklerdir.”

 

GEREKLİ BELGELER VERİLECEK

“Tüm operatörlerden fitre yazıp 5601’e mesaj olarak göndererek, Online bağış www.diyanetvakfi.gov.tr Web adresi ve 0 312 416 90 00 çağrı merkezlerinden yapabileceklerdir. Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesine (il müftülüğüne) makbuz karşılığı verebileceklerdir. İlimizde bulunan ikisi kız ve biri erkek toplam üç hafızlık Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla zekâtların yine makbuz karşılığı il müftülüğünde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesine makbuz karşılığı verebileceklerdir.”

 

NUR CAMİİ’NDE BULUŞALIM

“Bütün vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Ramazan ayı boyunca ilimiz merkezi ve ilçelerde her gün öğle ve teravih namazlarından önce vaaz yapılacaktır. Vaazlarda aktif olarak il müftüsü, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve vaizler görev yapacaklardır.  Ayrıca bütün cami görevlileri ile kendi camilerinde cemaatine vaaz yapacaklardır.  Ayrıca Cuma günleri Nur Camiinde Sabah Namazı buluşmaları ve hadis sohbetleri yapılacaktır. Cumartesi günleri ise yine Nur Camiinde Hadis sohbetleri yapılacaktır.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu