Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hububat alımları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

TMO Kırıkkale genelinde 9 noktada Pazar günü hariç diğer günler Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamını satın almaya başladı.

 

ARPANIN FİYATI 645 TL

İl Müdürü Recep Kırbaş, il Müdür Yrd. Gürsel Doğan ve Karakeçili İlçe Müdürü Aydın Bütün ile birlikte TMO Karakeçili Ajans Amirliğini ziyaret ederek alımlarla ilgili Ajans amiri Mustafa Akdeniz ile bilgi alışverişinde bulunmuştur. Ajans Müdürü Mustafa Akdeniz; arpa alımlarının başladığını ve 1. Kalite arpayı 645 TL/Ton aldıklarını söyleyerek, üreticilerin mağdur olmamaları için randevularını mutlaka zamanında almaları, ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri, anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri gerektiğini ifade etmiştir.

 

ÇKS BİLGİLERİNİ GÜNCELLEYİN

İl Müdürü Recep Kırbaş; TMO’ya ürün teslim edecek üreticilerin, alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için ÇKS bilgilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi. TMO Ürününü TMO fiyatları açıklanmadan önce hasat eden ve depo imkânı bulunmayan üretici, tüccar ve sanayiciye depolama imkânı sağlamak amacıyla, 22 Mayıs tarihinden itibaren taahhütnameli alımlara başlamıştır. Ürünlerini taahhütname karşılığında TMO’ya teslim eden üreticilerin, 10 gün içerisinde ürünlerini geri çekebilecek, emanete bırakabilecek veya TMO’ya satabilecektir. Emanet alımlar, tüm kesimlerden randevulu olarak yapılacak olup, son randevu 30 Ağustos 2015 tarihidir. 2015 yılı için 2 numaralı Anadolu kırmızı sert (AKS) ekmeklik buğday müdahale alım fiyatının ton başına 862 lira olarak belirlenmiş olup, Protein oranı yüksek, süne oranı düşük olan buğdaylar yüzde 7’ye kadar ilave fiyata alınacak, diğer gruplardaki ürünlerin alım fiyatları TMO tarafından belirlenen pariteye göre hesap edilecektir” ifadesini kullandı.

 

EKMEKLİK BUĞDAYIN MÜDAHALE ALIM FİYATI 862 TL

Kırbaş “Fiyatlara ilave olarak Bakanlık tarafından ton başına 50 lira  prim ödemesi ile gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analizi gibi Bakanlıkça verilen ton başına 127 lira prim ve diğer destek ödemeleriyle birlikte, Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için belirlenmiş olan ton başına  862 lira müdahale alım fiyatının, birlikte ton başına 989 liraya yükselmektedir. Üreticiler, ürünlerini lisanslı depolara bırakmak suretiyle alacakları elektronik ürün senetlerini, açıklanan fiyatlar üzerinden 2016 yılı Nisan ayı sonuna kadar TMO’ya satabileceklerdir. Ürününü lisanslı depolara bırakan üreticiler, elektronik ürün senedi vasıtasıyla lisanslı depoculuk şirketinin anlaşmalı olduğu bankalardan kredi kullanabilecekler. Ürününü TMO depolarına emanete bırakan üreticiler ise makbuz senedini kullanarak TMO’dan yüzde 30 avans alabileceklerdir.  Makbuz senedine dayalı kredi kullanan tüm kesimlerin bankalara olan yükümlülüklerini yerine getirerek ürünlerini TMO’ya satmamaları durumunda bankalara ödemiş oldukları faizin yüzde 25’i TMO tarafından karşılanacaktır. Üretici banka kartı ile ürün getiren üreticilere erken ödeme yapılacak olup, ürününü anlaşmalı bankalardan alınan ürün kartı ile teslim eden üreticilere, 15 gün içerisinde ödeme yapılacaktır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu