Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hububat hasadı Arpa ile başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürsel Doğan, Mayıs ayı içerisinde Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Anız yangınları ve Biçerdöverle Hasatta Dane kaybı konularında üreticiler bilgilendirildi. Toplantıda Biçerdöverle hasatta dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yapıldı, üreticilere konuyla ilgili liflet ve broşürler dağıtıldı.

 

HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN

Gürsel Doğan, “2016 Yılı Nisan ayı kurak geçmiş fakat daha sonraki yoğun yağışlarla hububat kendini toplamış olup, ortalama verimin 300kg/da’ın üzerinde olacağı tahmin edilmektedir. Yaklaşık 150-200 adet biçerdöverle yapılması beklenen hububat hasadı 40 kontrolör 1 koordinatör ve 1 koordinatör yardımcısı tarafından sürekli kontrol edilerek dane ve sap kayıplarının en aza indirilmesi hedeflenmektedir. İlimizde kabul edilebilir dane kaybı yüzde 3 olmakla birlikte bu oranın üzerinde kayba sebebiyet veren biçerdöver operatör ve sahiplerine kabahatler kanununa göre cezai işlemler uygulanacaktır. 2016 yılı hububat hasadı tüm üreticilerine hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu