Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Hz. Peygamber’in Örnekliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hz. Peygamber’in Örnekliği

Mevlid-i Nebi Programları kapsamında Nur Camii Konferans Salonunda Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi tarafından “Hz. Peygamber’in Örnekliği” konulu konferans gerçekleştirildi.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ

Konferansa İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Müftü Yardımcıları, Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.Program Nur Camii İmam-Hatibi Murathan Önder’in Kur’an tilavetiyle başladı. Arkasından konuşma yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım Peygamber a.s.v’ın insanlığa önder ve rehber olarak gönderildiğini, mü’minler için kendisinde güzel örnekler olduğunu ifade ederek konunun ayrıntılarını Yrd. Doç. Dr. Mesut Cevher hocamızdan dinleyeceğimizi ifade ederek konuşmasını tamamladı.

 

TAM MANASIYLA YAŞANMAYACAK

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Cevher, konuşmasında sünneti tanımladı, çeşitlerini belirtti ve sünnete tabi olmanın gerekliliğini ayetlerle anlattı: Kur’an’da çok yerde Allah’a ve Rasulüne itaat etmek tabirinin kullanıldığını, namaz ve zekatı emreden bir ayetin devamında da Rasule itaatin yalnız geçtiğini belirterek peygamberi, sünnetini, hadisleri devreden çıkararak İslamiyetin tam manasıyla yaşanamayacağını dile getirdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x