Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İç Anadolu’nun incisi ÇANKIRI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cihad Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdür’ü Cihat Mencet ve Kırıkkaleliler, üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i ziyaret ettiler. Kırıkkaleli İş Adamı Serkan Öcal ve Genç Memur Sen Çankırı Şube Başkanı Özkan Öcal’ında bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Dinç, Mencet ve Kırıkkalelilere Çankırı’da yapılan hizmetleri tanıttı.
ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI DİNÇ, KENDİSİNİ ZİYARETE GELEN MENCET VE BARABERİNDEKİ HEYETE, ÇANKIRIYA YAPILAN PROJELERİ GEZDİRDİ
 
Cihad Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdür’ü Cihat Mencet ve Kırıkkaleliler, üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i ziyaret ettiler. Kırıkkaleli İş Adamı Serkan Öcal ve Genç Memur Sen Çankırı Şube Başkanı Özkan Öcal’ında bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Dinç, Mencet ve Kırıkkalelilere Çankırı’da yapılan hizmetleri tanıttı.
 
İKİ KÜLTÜR MERKEZİ YAPILDI
Cihad Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdür’ü Cihat Mencet ve Kırıkkaleliler, üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i ziyareti samimi bir ortamda geçerken, Belediye Başkanı Dinç misafirlerine Çankırı’yı gezdirdi. Yapılan hizmetleri tek tek gezdiren Dinç, hizmetler hakkında da bilgiler verdi. İlk olarak yapılan iki kültür merkezini gezdiren ve bilgiler veren Dinç, “Çankırı’ya İki Kültür Merkezi Kazandırdık. Çankırı Belediyesi, Buğday Pazarı ve Esentepe Mahallelerine inşa ettiği Kültür Merkezleri ile şehrin önemli bir sosyal ihtiyacını karşılıyor. Modern çağın ihtiyaçlarına göre düzenlenen Kültür Merkezleri, vatandaşların zamanlarını sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelerle değerlendirmesine imkân sağlıyor”
 
Bu Merkezde Yok Yok!
Dinç daha sonra misafirlerini Kadın Eğitim Kültür Merkezi’ni gezdirdi.  Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nin Daha İddialı ve Daha Eğlenceli olduğunu söyleyen Dinç, “Buğday Pazarı Mahallesi’nde kadınlara yönelik inşa edilen Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi, modern ve estetik görünümü ile birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Kütüphane, kreş, çocuk parkı, sauna, yüzme havuzu, Türk hamamı, spor salonu, vitamin bar, masaj salonu, güzellik-bakım merkezi, konferans salonu, yöresel yemekler mutfağı, kabul odaları, teras ve iç bahçe ile misafirlerine nezih bir ortam sunuyor. Çankırı Belediyesi tarafından merkez bünyesinde kadınlar için açılan farklı kurslar da her kesime ve zevke hitap ediyor”
 
ESENTEPE KÜLTÜR MERKEZİ
Esentepe Kültür Merkezi Hakkında da bilgiler veren Dinç, “Esentepe Mahallesi girişinde 1832 m²’lik alana inşa edilen Kültür Merkezi; sağlık ocağı, kütüphane, derslikler, kabul odası, çok amaçlı salon, bilgisayar sınıfı ve spor salonunu gibi farklı alternatiflerle mahalle sakinleri öncelikli olmak üzere Çankırı’da yaşayan tüm hanımlara yeni ve nezih bir ortam sunuyor. Altı ay önce faaliyete geçen merkezin, yeni üyeleri ve kursiyerleri ile bulunduğu bölgeyi her geçen yıl daha da canlandırması hedefleniyor”
 
RECEP TAYYİP ERDOĞAN PARKI
Çankırı’ya 114 bin metrekarelik alanı ile bölgenin en büyük rekreasyon alanı unvanını elinde tutan Recep Tayyip Erdoğan Parkı yapıldığını belirten Dinç, “Tasarımı ile şehrin kültürel, iklimsel, toplumsal geleneklerine ve boş zaman değerlendirme alışkanlıklarına göre alternatifler oluşturuyor. Bir adet halı saha, basketbol sahası, masa tenisi ve tenis kortundan oluşan spor kompleksi, engelsiz yaşam merkezi, kafeterya, restoran, namazgâh, oturma bankları, piknik alanları ile Recep Tayyip Erdoğan Parkı,  park kavramının da ötesinde bir yaşam biçimi sunuyor”
 
NAMAZGÂHTA ALLAH HUZURUNDA TAM HUŞU
“Recep Tayyip Erdoğan parkı içerisinde bulunan ve Türk İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan namazgah, özellikle Ramazan ayı boyunca teravih namazlarının tercih edilen mekanı olarak yüzlerce kişiye bunaltıcı sıcaklarda açık havada ve rahat bir ortamda teravih namazını huşu içinde kılma imkanı sunuyor”
 
“ÇANKIRI” VATANDAŞLARIN FOTOĞRAF MEKÂNI OLDU
Dinç, “Çankırı Belediyesi tarafından Recep Tayip Erdoğan Parkı’na monte edilen ÇANKIRI yazısı, favori fotoğraf çektirme mekânlarından biri haline geldi. Belediye Etüt Proje Müdürlüğünce şehir estetiği ve tanıtımı için insan boyunu geçen harflerle yaptırılan yazı, vatandaşlardan tam not aldı.Recep Tayip Erdoğan Parkı’nda bulunan namazgâha yakın bir yeşil alan üzerine monte edilen 2 metre yüksekliğinde ve 12 m uzunluğundaki “ÇANKIRI” yazısı, statik toz boyalı alüminyum malzemeden üretildi. Her bir harfin içerisine ise darbeler karşısında eğilip bozulmaması için dayanıklı profil karkas uygulandı. 2 mm’lik sacların kullanıldığı yazı, dayanıklılığı açısından benzerlerine fark atıyor”
 
ÇANKIRI KALESİ
Misafirlerini Recep Tayip Erdoğan Parkı  gezisinden sonra Çankırı Kalesini gezdiren Dinç, “Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleriyle yapılan düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları ile adeta  hayata yeniden döndürülen Çankırı Kalesi, hayatın telaşından bir an olsun uzaklaşarak keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek isteyen Çankırılıların gözde mekanlarından biri oldu. Şehre hakim manzarası ile kentin tarihi ve doğal dokusunu kucaklayan Çankırı Kalesi, ecdadımıza yakışır ve gelecek nesillere miras bırakılabilir bir hale getirildi”
 
NECMETTİN ERBAKAN PARKI
Dinç, “Karataş Mahallesi Meteoroloji arkasında bulunan korulukta projelendirilen Necmettin Erbakan Parkı, Çankırılılara cazip bir dinlenme alanı daha sunuyor. 52 bin metrekarelik alana yapılan park içerisinde; çocuk oyun alanı, fitness alanı, seyir terasları, ağaç altı oturma alanları, süs havuzu, otopark, barbeküleri ile birlikte 50 adet piknik ünitesi yer alıyor. Mevcut ağaçların korunduğu park alanına farklı türde 500 adet büyük ağaç ve yaklaşık 10 bin adet çalı bitkisi dikildi” dedi.
 
VATANDAŞIN SEVGİLİSİ
Ziyaretten sonra Çankırı’ya yapılan hizmetleri tek tek gezen Mencet ve beraberindeki Kırıkkaleliler hayeti, yapılan hizmetlerin Çankırı’ya ayrı bir güzellik kattığını ve Başkan Dinç’in Çankırı’yı İç Anadolu Bölgesinin incisi haline getirdiğini söylediler. Vatandaşların Başkan  Dinç’e büyük bir sevgisinin olduğunu da belirten Mencet ve beraberindeki heyet, yapılan hizmetlerin karşısında vatandaşlar da başkanlarına sevgileri ile destek olduklarını ifade ettiler.
İç Anadolu’nun incisi ÇANKIRI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu