Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İHA’ya sınırlama

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, insansız hava araçları (İHA veya DRONE) ve motorlu çok hafif hava araçlarının uçuş sahalarında sınırlama getirildiğini söyledi. Onar, “Bu araçlar yasaklanma bölgesi olan alanlarda kullanılamaz” dedi.

 

Kırıkkale’de hava sahasında sivil insansız hava araçları (İHA veya DRONE) ve motorlu çok hafif hava araçlarının, askeri güvenlik bölgeleri ve milli güvenlik bakımından hassasiyet oluşturan kurum ve kuruluşlar üzerinde izinsiz olarak uçuş yapılmasına, fotoğraf ve film çekilmesine yasak getirildi.

 

KULLANIM AMACI BİLDİRİLMELİDİR

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar’ın imzasının bulunduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Söz konusu araçların terör örgütü mensuplarınca hassasiyet arz eden kurum ve kuruşlar ile güvenlik güçlerimize karşı kullanılması ihtimaline binaen bu tür hava araçlarının satın alınmasının, temin edilmesinin ve kullanılmasının denetlenmesi belirli bir izne bağlanmıştır. İlimiz sınırları içerisinde her türlü sivil insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçlarının satan, satın alan, temin eden, kullanan şahıslar en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelini bildirmekle yükümlüdür.”

 

YASAKLANAN YERLERDE KULLANILMAZ

“Yasaklama kararına istinaden, sivil insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçlarının; Valilik ve Kaymakamlık, 3.Ana Jet Hava Üs Komutanlığı, Hava Savunma Okulu Komutanlığı, Havalimanı, Jandarma Bölge ve İl Jandarma Komutanlıkları, MİT Bölge Başkanlığı, Adliye Binası ve Lojmanları, Cezaevi yerleşkesi, Emniyet bina, tesis ve lojmanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait bina, tesis ve lojmanları üzerinde kullanılması yasaklanmıştır.

 

HAPİS CEZASINA MARUZ KALABİLİR

“Karara uymayanlar Kabahatler Kanununun 32’nci maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır. Ancak, kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi hâlinde Vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, üç aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” hükmü çerçevesinde yasal işlem yapılacaktır” denildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x